Η Άρσεναλ ήρθε ισόπαλη (1-1) στο "Wanda Metropolitano" απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και όλα έμειναν ανοικτά ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο "Emirates". Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες του για την διαιτησία του Ολλανδού Μάκελι στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Διαβάστε: Ατλέτικο Μαδρίτης - Άρσεναλ 1-1, Champions League: Ισόπαλο το θρίλερ του "Μετροπολιτάνο" με δύο πέναλτι! (βίντεο)

Άρσεναλ: "Βράζει" ο αγγλικός Τύπος με τον Μάκελι

Ο αγώνας ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Άρσεναλ πέρασε σε δεύτερη "μοίρα" στον αγγλικό τύπο, ο οποίος εστίασε στην εχθρική διαιτησία του Μάκελι κατά των "κανονιέρηδων".

"Η Άρσεναλ έπεσε θύμα κλοπής, όταν ο διαιτητής αποφάσισε να πάρει πίσω το πέναλτι στον Έζε", γράφει η Telegraph, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασαν ο Μαρκ Χάλσεϊ, πρώην διαιτητής στην Premier League και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και νυν σχολιαστές σε μεγάλα δίκτυα της Αγγλίας, Τιερί Ανρί, Τζέιμι Κάραγκερ και Στίβεν Τζέραρντ.

Αρκετή κριτική ασκήθηκε και στον Ντιέγκο Σιμεόνε, λόγω της πίεσης που θεωρούν οι Άγγλοι ότι άσκησε στον διαιτητή, όντας σε απόσταση... αναπνοής την ώρα που εξέταζε τη φάση στο μόνιτορ, θεωρώντας ότι η συμπεριφορά του εκείνη τη χρονική στιγμή, επηρέασε ως έναν βαθμό, την απόφαση του Ντάνι Μάκελι.

Άρσεναλ: Έξαλλος ο Μικέλ Αρτέτα με την διαιτησία

Η Άρσεναλ έφυγε "αλώβητη" από την Μαδρίτη μετά το ισόπαλο 1-1 και θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό στο Λονδίνο, ωστόσο ο Μικέλ Αρτέτα δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με την διαιτησία του Μάκελι.

Στο 78ο λεπτό, ο Νταβίντ Χάντσκο της Ατλέτικο έκανε ελαφρά επαφή με το πόδι του Εμπερέτσι Έζε της Άρσεναλ και ο διαιτητής Ντάνι Μακέλι έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, μετά από συνεννόηση με τον VAR, ο Ολλανδός διαιτητής πήρε πίσω την απόφαση, μια δύσκολη φάση. "Είναι πολύ απλό, είναι καθαρό πέναλτι. Αν είναι πέναλτι, δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να συμβουλευτείς τον VAR, γιατί πρέπει να το δεις 13 φορές, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο λάθος", δήλωσε ο Iσπανός στο "DAZN".