Η ΑΕΚ έκανε το break και, παράλληλα, το πρώτο βήμα για να κατακτήσει τον τίτλο στη Handball Premier. Αν και βρέθηκε να χάνει με οκτώ γκολ διαφορά, η μαχητική ομάδα του Αλέξη Αλβανού επιβλήθηκε 33-32 του -κατόχου του τίτλου- Ολυμπιακού στο κλειστό της Ηλιούπολης, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, και πήρε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου. Στο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 17-13.



Οι γηπεδούχοι πήραν από το ξεκίνημα το προβάδισμα στο σκορ, με τον Τουρέ να βάζει για πρώτη φορά την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στο 15΄, όταν έγραψε το 8-7 υπέρ της Ένωσης. Στη συνέχεια, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν... γκάζι και με επιμέρους σκορ 9-3 προηγήθηκαν 16-11 στο 27΄. Στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο... ρυθμό και απέκτησε προβάδισμα οκτώ τερμάτων (23-15) στο 36΄, ωστόσο η ΑΕΚ δεν παρέδωσε τα... όπλα και κατάφερε να πλησιάσει στο γκολ (27-26) στο 50΄. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +4 (30-26), αλλά η Ένωση μείωσε εκ νέου στο γκολ (30-29) στο 56΄, πριν ισοφαρίσει 31-31 στο 57΄. Ο Στούμπερ έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ΑΕΚ στο β΄ μέρος, γράφοντας το 32-31 στο 58΄, με τον Σάββα να ισοφαρίζει σε 32-32, 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Τελικά, ο Παναγιώτου είπε την τελευταία... λέξη στο ματς, διαμορφώνοντας το 33-32 υπέρ της ΑΕΚ, πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σκορ που παρέμεινε ως το τέλος, και η Ένωση έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα την Τρίτη 5 Μαΐου (19:00) στο κλειστό του Καματερού και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ. Στη συνέχεια, η σειρά των τελικών διακόπτεται, καθώς η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών δίνει στις 13 και τις 17 Μαΐου τους αγώνες μπαράζ με την Ολλανδία, από τους οποίους κρίνεται η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2027.