Αφού ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική του ΣΕΦ, πάει να "τελειώσει" τη δουλειά στο Πριγκιπάτο. Οι Πειραιώτες βρίσκονται μια νίκη μακριά από το Final Four 2026 της Αθήνας, είναι "αφεντικά" στη σειρά των playoffs της Euroleague με 2-0 και ταξιδεύουν για το Μόντε Κάρλο και το Game 3 (5/5, 20:45)με τους Μονεγάσκους. Προτού αναχωρήσει από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" η "ερυθρόλευκη" αποστολή, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραχώρησε δηλώσεις στους εκπροσώπους Τύπου και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η ομάδα του θέλει και αξίζει να πάει σ΄ένα ακόμη Final Four, σημείωσε ότι οι παίκτες του πρέπει να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι, ενώ στάθηκε στο... χαμηλό ταβάνι του γηπέδου των Γάλλων!

Διαβάστε: Ολυμπιακός: Χωρίς Γουόρντ στο Πριγκιπάτο για τα playoffs της Euroleague με την Μονακό

Μπαρτζώκας: "To διακύβευμα είναι μεγάλο για τον Ολυμπιακό, να πάει στο Final Four"

Oι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα: "Το διακύβευμα είναι μεγάλο, να πάμε στο Final Four. Να μην επαναπαυθούμε από τις απουσίες που γράφονται στα ΜΜΕ. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο. Καλό είναι να μείνουμε στο πλάνο του παιχνιδιού, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε σοβαροί, για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά αν είναι δυνατόν αύριο. Όταν μπήκαμε στα playoffs ήμασταν αποφασισμένοι να παίξουμε το πιο σοβαρό μας μπάσκετ, όχι το καλύτερο, γιατί για το καλύτερο παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.

Να είμαστε σοβαροί και στο πλάνο. Όλοι οι παίκτες είναι πολύ συγκεντρωμένοι, θέλουμε να πάμε σε ένα ακόμα Final Four. Πιστεύουμε ότι αξίζουμε να είμαστε εκεί, πρέπει να το αποδείξουμε όμως, γιατί το παιχνίδι στην κανονική περίοδο το είχαμε χάσει. Είναι κάτι που σίγουρα όλοι θυμόμαστε. Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση. Ένα γήπεδο με χαμηλό ταβάνι, ένα γήπεδο που δεν συνηθίζεται να παίζονται αγώνες επιπέδου Euroleague.

Σίγουρα επηρεάζεται ο αντίπαλος. Είναι μία ομάδα που έχει ταλέντο, παίζει πιο επιθετικά εκεί. Οι γκαρντ της είναι δημιουργικοί και πολύ καλοί εκτελεστικά. Το ότι δεν παίζει ο Ντιάλο τους αφαιρεί κάποιο ποσοστό σκληρότητας, γιατί είναι ο καλύτερος αμυντικός φέτος στη Euroleague και η απουσία του Τάις. Οι 8 παίκτες που θα παίξουν είναι πολύ ποιοτικοί".

Άλεκ Πίτερς: "Δεν είχαμε τη τύχη με το μέρος μας την προηγούμενη φορά στο Μονακό"

Για το παιχνίδι κόντρα στη Μονακό: "Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν καλή για εμάς, μετά από αυτές τις νίκες πιστεύω πως όλοι χάρηκαν αλλά εμείς πρέπει να προχωρήσουμε και να συγκεντρωθούμε. Κάθε μέρα προπονούμαστε και αποφορτιζόμαστε τα Σαββατοκύριακα ώστε να μπούμε σε αυτήν την εβδομάδα σαν να είναι το πρώτο παιχνίδι στη σειρά. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας την προηγούμενη φορά στο Μονακό, έχουμε ένα συγκεκριμένο στόχο και θα μας κάνει να παίξουμε όπως στα δύο πρώτα ματς".

Για το πλάνο της ομάδας: "Να κινηθούμε ως ομάδα και τι εννοώ με αυτό είναι, να έχουμε ταχύτητα και ένταση, να είμαστε καλοί στην άμυνα και στην επίθεση . Στα playoffs πρέπει να δώσεις το κάτι παραπάνω, πιο πολλά από την κανονική περίοδο και από κάθε άλλο παιχνίδι μέσα στη σεζόν. Όλοι πρέπει να αναβαθμίσουμε το παιχνίδι μας και την ταχύτητά μας και αυτό θα είναι το κλειδί της νίκης για εμάς".