Με την κατάκτηση ενός χάλκινου μεταλλίου ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων, στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η Αθηνά Αγγελοπούλου και η Κατερίνα Ζέρβα κατέκτησαν την τρίτη θέση, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες. Το ελληνικό πλήρωμα πήρε την 3η θέση με χρόνο 8:34.88, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμανία με 8:19.15 και το αργυρό η Γερμανία με 8:24.34. 

Μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στα κορίτσια, στο οποίο αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια για την πολύ μεγάλη σας διάκριση, αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και προσπάθειας. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες».

Εκτός μεταλλίων έμειναν τα άλλα τέσσερα ελληνικά πληρώματα. Η Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισε  στην 4η θέση στο σκιφ Νεανίδων, ενώ μία θέση χαμηλότερα η τετράκωπος άνευ Εφήβων με τους Χάρη Αθανασίου, Κώστα Λεμονά, Γιώργο Παπασακελλαρίου και Νίκο Βλάχο. 

Πολύ καλή παρουσία για την δίκωπο άνευ Εφήβων, με τους Νίκο Κακούρη και Θωμά Καραμήτρο, στην έκτη θέση. Στην εξάδα βρέθηκε και το διπλό σκιφ Εφήβων, με τους Γιάννη Πέτρου και Στέφανο Ντούσκο. Την αυλαία της τελευταίας ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος άνοιξε η δίκωπος άνευ Νεανίδων, με τις Δήμητρα Κουκλοτίδου και Παρασκευή Γιάννου. Το ελληνικό πλήρωμα ήρθε πρώτο στο μικρό τελικό κι έτσι κατέλαβε την 7η θέση στη γενική κατάταξη.