Με τον Ράφα Μπενίτεθ να αποτελεί και επίσημα παρελθόν, ο Παναθηναϊκός έχει στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στην επόμενη ημέρα του στον πάγκο και όπως όλα δείχνουν αυτή περιλαμβάνει τον Γιάκομπ Νίστρουπ. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι ο 38χρονος Δανός βρίσκεται μια... ανάσα από το να φτιάξει βαλίτσες με προορισμό στην Ελλλάδα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού" μιας και οι δυο πλευρές τα έχουν ήδη βρει σε όλα και υπάρχει οριστική συμφωνία.

Διαβάστε: Παναθηναϊκός: "Ζαλίζουν" τα εκατομμύρια της αποζημίωσης του Μπενίτεθ - Τα αδιανόητα ποσά των απολύσεών του

Κι όλα αυτά μια ημέρα μετά το "διαζύγιο" με τον Ράφα Μπενίτεθ που φεύγοντας πήρε τη μυθική αποζημίωση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ότι αφορά τον Γιάκομπ Νίστρουπ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που απομένει για να επισημοποιηθεί το deal είναι η ανταλλαγή εγγράφων και όταν και ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία και "πέσουν" οι υπογραφές, θα ακολουθήσουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το προφίλ του Γιάκομπ Νίστρουπ που βρίσκεται μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό

 Ο Γιάκομπ Νίστρουπ τελευταία τέσσερα χρόνια, ήταν προπονητής της Κοπεγχάγης, προτού αποχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο. Ο Γιάκομπ Νίστρουπ, παρότι μόλις 38 ετών, έχει εμπειρία 13 ετών στο ποδόσφαιρο, δηλαδή από τα 25 του. Υπήρξε στο τιμ των ακαδημιών της Κοπεγχάγης και μόλις μέσα σε έναν χρόνο, προήχθη σε προπονητή τους. Παρέμεινε στο συγκεκριμένο πόστο έως το 2018, όταν κι έγινε βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2019 πήρε τη μεγάλη απόφαση να δοκιμάσει τις ικανότητές του, ως πρώτος προπονητής στη Βίμποργκ στη δεύτερη κατηγορία της Δανίας. Παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο, μένοντας στο -7 από την πρώτη θέση, άφησε καλές εντυπώσεις. Κάπως έτσι, το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στην Κοπεγχάγη, ξανά ως βοηθός, αλλά με το πλάνο να είναι ξεκάθαρα να αναλάβει πρώτος. Όπως και συνέβη το 2022.

Μέσα σε αυτήν την τετραετία, που βρίσκεται στα ηνία του συλλόγου, έχει κάνει δύο φορές το double (2023, 2025), ενώ το 2024 οδήγησε την ομάδα του έως τη φάση των "16" του Champions League. Φέτος, αποχώρησε από τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση με 8 βαθμούς, ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Μίντιλαντ. Στο πρωτάθλημα δεν είχε ανάλογη πορεία και δεν κατάφερε να οδηγήσει την Κοπεγχάγη στα playoffs για τον τίτλο, τερματίζοντας εκτός της πρώτης εξάδας.

Όταν ο Ζέκα είχε αποθεώσει τον Νίστρουπ - "Είχαμε ποιοτικές προπονήσεις"

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Κάρλος Ζέκα είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Νίστρουπ, λίγες ημέρες μετά την πρόσληψη του από την Κοπεγχάγη, εκφράζοντας την ικανοποίηση του, για τον τρόπο που εργάζεται". "Ο Νίστρουπ είναι ένας άμεσος και απαιτητικός προπονητής, ο οποίος δεν ικανοποιείται με τίποτα λιγότερο από το 100% της προσπάθειας και της συγκέντρωσης όλων μας. Ταυτόχρονα, είναι πολύ ειλικρινής και μπορείς να μιλήσεις μαζί του για όλα που απασχολούν το γκρουπ. Είχαμε ποιοτικές προπονήσεις και συναντήσεις μαζί του", ήταν τα λόγια του Ζέκα για τον Νίστρουπ.