Η Παρί Σεν Ζερμέν ζει ιστορικές στιγμές, καθώς γνώρισε την απόλυτη αποθέωση στη γαλλική πρωτεύουσα μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Champions League της ιστορίας της. Σε έναν δραματικό τελικό στη Βουδαπέστη, οι Παριζιάνοι επικράτησαν της Άρσεναλ με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, έπειτα από το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

"Λαοθάλασσα" στο Σαμπ ντε Μαρ και επινίκια

Οι πανηγυρισμοί κορυφώθηκαν σήμερα, όταν οι διπλοί πρωταθλητές Ευρώπης έγιναν δεκτοί από περίπου 100.000 φιλάθλους στο Σαμπ ντε Μαρ, μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έφτασαν στο σημείο παρελαύνοντας με ανοιχτό λεωφορείο και περπάτησαν στο ειδικό χαλί στα χρώματα του συλλόγου. Ο αρχηγός Μαρκίνιος βρισκόταν στην κεφαλή κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ οι ποδοσφαιριστές φορούσαν κασκόλ που έγραφαν «back to back» και έφεραν δύο αστέρια.



Κατά τη διάρκεια της γιορτής, τα συνθήματα «Ουσμάν Χρυσή Μπάλα» ήχησαν ξανά, με τον Ντεμπελέ να υπόσχεται πως η ομάδα θα επιστρέψει του χρόνου για το τρίτο τρόπαιο. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, αποθεώθηκε από το πλήθος και στάθηκε στα δύο πλέον αστέρια που κοσμούν τη φανέλα της Παρί, ζητώντας παράλληλα από τον κόσμο να πανηγυρίσει ήρεμα. Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και ο Μαρκίνιος, προτρέποντας τους οπαδούς να είναι φρόνιμοι ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν πολλούς ακόμη τίτλους.

Η υποδοχή στο Ελιζέ και η οργή Μακρόν για τα επεισόδια

Αργότερα το απόγευμα, η αποστολή άφησε την ευφορία του Σαμπ ντε Μαρ για μια επίσημη τελετή στο Μέγαρο των Ηλυσίων, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποδέχθηκε τους θριαμβευτές με θερμά λόγια: "Είστε η περηφάνια του Παρισιού και ολόκληρης της Γαλλίας". Τόνισε μάλιστα πως, χάρη στην Παρί, η χώρα πέτυχε μέσα σε δύο χρόνια κάτι που δεν είχε καταφέρει για 70 χρόνια: να κερδίσει δύο τίτλους.



Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος ήταν καταπέλτης σχετικά με τα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τη βραδιά του τελικού. Καταδίκασε απερίφραστα τις απαράδεκτες σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, οι οποίες οδήγησαν σε 780 συλλήψεις. "Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αυτό δεν είναι αθλητισμός, δεν είναι αυτό που αγαπάμε", δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως οι αρχές θα είναι αμείλικτες, ενώ ευχαρίστησε θερμά τις αστυνομικές δυνάμεις για την κινητοποίησή τους.

Φινάλε στο Παρκ ντε Πρενς

Η μακρά και εορταστική Κυριακή έκλεισε στο γήπεδο της ομάδας, το Παρκ ντε Πρενς. Εκεί, χιλιάδες οπαδοί είχαν την ευκαιρία να δουν ξανά από κοντά τους πρωταγωνιστές και το τρόπαιο του Champions League, σε μια βραδιά που γέμισε χαρά το Παρίσι, παρά τα μεμονωμένα παρατράγουδα.