Μουντιάλ 2026: Πρόβλημα με τη βίζα και ο Πάρτεϊ, χάνει την πρεμιέρα της Γκάνας
Δεν είναι ζήτημα μόνο για τους οπαδούς
Ο Τόμας Πάρτεϊ της Γκάνας δε θα μπορέσει να εισέλθει στον Καναδά για την πρεμιέρα της Γκάνας στο Μουντιάλ 2026.
Η εθνική Γκάνας καλείται να καταστρώσει τα πλάνα της για την πρεμιέρα του Μουντιάλ 2026 απέναντι στον Παναμά χωρίς τον Τόμας Παρτέι. Όπως αναφέρει το Athletic, οι καναδικές αρχές δεν ενέκριναν τη βίζα του μέσου της Βιγιαρεάλ, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα όπου είναι προγραμματισμένη η συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Διαβάστε: Μουντιάλ 2026: Τα ρεκόρ που... απειλούνται στην φετινή διοργάνωση
Ο πρώην άσος της Άρσεναλ βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν πέντε υποθέσεις βιασμού και μία σεξουαλικής επίθεσης, γεγονός που έχει δημιουργήσει σημαντικά εμπόδια στη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Τι λέει η FIFA για τον Πάρτεϊ
Σε ερώτηση του "Athletic" η FIFA επιβεβαίωσε, αναφέροντας: «Η FIFA επιβεβαιώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Τόμας Πάρτεϊ δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει από το προπονητικό κέντρο της εθνικής Γκάνας στη Βοστώνη των ΗΠΑ προς τον Καναδά για τον πρώτο αγώνα της ομάδας του απέναντι στον Παναμά, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, καθώς η αίτηση για τη χορήγηση βίζας του απορρίφθηκε από την καναδική κυβέρνηση.
Η FIFA δεν εμπλέκεται στις διαδικασίες μετανάστευσης των χωρών-διοργανωτών, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης και έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζες). Όπως και σε προηγούμενες διοργανώσεις της FIFA, η τελική απόφαση για το ποιος λαμβάνει βίζα και ποιος γίνεται δεκτός στη χώρα ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση της εκάστοτε διοργανώτριας χώρας».
En