Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Μαρία Σάκκαρη στο Athens Open, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη στην επιστροφή του WTA Tour στην ελληνική πρωτεύουσα, έχοντας στο πλευρό της τον σύντροφό της, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Διαβάστε: Μαρία Σάκκαρη: Στο πλευρό της και στο Athens Open ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (Εικόνες)

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ "6-0, 7-6(1)" της Πολίνα Κουντερμέτοβα στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση μέσα σε αποθέωση. Η 30χρονη πρωταθλήτριά μας μπήκε με απίστευτο αέρα στο "Stadion Sports Center" του ΟΑΚΑ. Έχοντας την απόλυτη στήριξη των φιλάθλων στις κερκίδες, μετέτρεψε το πρώτο σετ σε έναν απόλυτο μονόλογο.

sakkari-mitsotakis-athens-open1
sakkari-mitsotakis-athens-open2
sakkari-mitsotakis-athens-open3
sakkari-mitsotakis-athens-open4
sakkari-mitsotakis-athens-open5
sakkari-mitsotakis-athens-open6

Πατώντας σταθερά το γκάζι και παίζοντας εξαιρετικό τένις, η Σάκκαρη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της από το Ουζμπεκιστάν, κλείνοντας το πρώτο κομμάτι του αγώνα με το εμφατικό "bagel" "6-0" σε μόλις 24 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, η Κουντερμέτοβα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και εμφανίστηκε πολύ πιο ανταγωνιστική, εκμεταλλευόμενη κάποιες στιγμές ισορροπίας στο παιχνίδι. Ωστόσο, η Σάκκαρη (Νο.43 στον κόσμο) διατήρησε την ψυχραιμία της και την καθαρή της σκέψη στα κρίσιμα σημεία. Όταν το σετ οδηγήθηκε στη διαδικασία του tie-break, η Ελληνίδα αθλήτρια κυριάρχησε απόλυτα, επικράτησε με 7-1 και σφράγισε τη νίκη της.


Μετά από αυτή την ιδανική πρεμιέρα μπροστά στο αθηναϊκό κοινό, η Μαρία Σάκκαρη στρέφει την προσοχή της στον δεύτερο γύρο του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στη Μίνα Χότζιτς και τη Χάριετ Νταρτ.