Με ακόμη μια μεστή εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολια την Χάριετ Νταρτ και έκλεισε το εισιτήριο της για την φάση των "8" του Athens Open, που έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον τελικό του τουρνουά στην Αθήνα. 

Διαβάστε: Κουντερμέτοβα - Σάκκαρη 0-2: Με το δεξί η πρεμιέρα της Μαρίας στο WTA Athens Open μπροστά στο ελληνικό κοινό και τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (Βίντεο)

Επόμενος της αγώνας την Παρασκευή στις 17 Ιουλίου, εκεί οπού θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από το ζευγάρι Μάι Χοντάμα - Αλίσια Παρκς, με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Χωρίς να κουραστεί η Σάκκαρη στα προημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε μουδιασμένα στην αναμέτρηση, ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει γρήγορα την κατάσταση. Με ένα εξαιρετικό drop shot και ένα λάθος της Χάριετ Νταρτ κατέκτησε το πρώτο game. Η Βρετανίδα εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια τα άουτ χτυπήματα της Ελληνίδας και ισοφάρισε σε 1-1, όμως η Σάκκαρη αντέδρασε άμεσα, ανακτώντας το προβάδισμα (2-1).

Εκμεταλλευόμενη νέα λάθη της Νταρτ, αύξησε τη διαφορά στα games (1-3), ενώ η αστάθεια της Βρετανίδας συνεχίστηκε, επιτρέποντας στη Σάκκαρη να φτάσει στο 1-5. Με ένα άνετο love game ολοκλήρωσε την κυριαρχία της στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-1.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με ποιοτικά χτυπήματα προηγήθηκε με 2-0. Η Νταρτ εκμεταλλεύτηκε ορισμένα λάθη της Ελληνίδας και ισοφάρισε σε 2-2, όμως η αντίδραση της Σάκκαρη ήταν άμεση.

Με έξυπνες επιλογές και σταθερό παιχνίδι ανέκτησε το προβάδισμα, ενώ τα διαδοχικά λάθη της Βρετανίδας και οι άουτ επιστροφές της επέτρεψαν στην Ελληνίδα να ξεφύγει από το 2-2 στο 5-2. Διατηρώντας τον έλεγχο μέχρι το τέλος, η Σάκκαρη έκλεισε το σετ με 6-2 και πήρε τη νίκη με 2-0 σετ.

Τα σετ: 1-6, 2-6.