Έντονη ανησυχία για την διεξαγωγή του πρώτου Super Cup της Euroleague υπάρχει στις τάξεις της μπασκετικής κοινότητας. Το εν λόγω event είχε οριστεί από τα μέσα Ιουλίου για να γίνει στο Άμπου Ντάμπι στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ώρα ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το πλάνο που υπήρχε. Μιας και η κατάσταση μυρίζει... μπαρούτι στην ευρύτερη περιοχή με το Ιράν να κάνει νέες επιθέσεις με drones με τις ομάδες που θα δώσουν το "παρών" (Ολυμπιακός, Φενερμπαχτσέ, Ρεάλ Μαδρίτης, Dubai BC) να έχουν εκφράσει ήδη την ανησυχία τους. 

Διαβάστε: Μπρούνο Φερνάντες: Έμεινε "παγωτό" όταν άκουσε από τον γιο του ότι θαυμάζει παίκτη της Λίβερπουλ (Βίντεο)

Μάλιστα, το επίπεδο επικινδυνότητας έχει φτάσει στο επίπεδο "3", ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αν δεν αλλάξει κάτι, θα φτάσει στο επίπεδο "4". Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να αποκλειστούν οι πτήσεις από και προς το Άμπου Ντάμπι. Κάτι που σημαίνει ότι όλα είναι στον "αέρα" και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ώρα ότι το Super Cup της Euroleague θα διεξαχθεί κανονικά. 

Euroleague Super Cup: Δύσκολα θα αλλάξει έδρα διεξαγωγής την τελευταία στιγμή 

Από την ώρα και τη στιγμή που ο τόπος διεξαγωγής της εν λόγω διοργάνωσης ήταν το Άμπου Ντάμπι υπήρχαν εναλλακτικά σχέδια για άλλες πόλεις που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το Super Cup της Euroleague. Όπως η Βαλένθια και η Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν προχώρησε έγκυρα.

Κάτι που σημαίνει ότι πλέον λόγω του περιορισμένου χρόνου και των τεχνικών δυσκολιών που υπάρχουν, δύο εβδομάδες πριν την διεξαγωγή του εν λόγω τουρνουά, έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πόλεις. Και μένει πλέον μόνο το Άμπου Ντάμπι με την ευχή όλων τα πράγματα να παραμείνουν στην ίδια κατάσταση και να μην ξεφύγουν ακόμη περισσότερο.