Η έλευση Ερνάνι και Ιντέγε στον Πειραιά στην εκπνοή της μετεγγραφικής περιόδου, οδήγησε τον Ολυμπιακό να παραχωρήσει δανεικούς τους Ματτιέ Ντοσσεβί και Σαμπού Γιαταμπαρέ στην Σταντάρ Λιέγης.

Ο 27χρονος χαφ από το Τόγκο ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος από τη Βαλενσιέν, χωρίς να καταφέρνει να αποδείξει ότι αξίζει να έχει ρόλο βασικού, τόσο επί Μίτσελ και Περέιρα, όσο και επί Μάρκο Σίλβα.

Στο Βέλγιο θα αγωνιστεί για έναν χρόνο με τη μορφή δανεισμού, ενώ στη συμφωνία προβλέπεται οψιόν αγοράς, με τον τεχνικό διευθυντή του βελγικού συλλόγου να κάνει λόγο για έναν παίκτη με ποιότητα, εκρηκτικότητα, τεχνική και καλά στημένα.

Οι ίδιοι ακριβώς όροι αφορούν και τη συμφωνία που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ. Ο 26χρονος μέσος από το Μάλι παραχωρήθηκε πέρσι δανεικός για έξι μήνες στην Γκινγκάμπ (αντίπαλος του Π.Α.Ο.Κ. τότε στο Γιουρόπα Λιγκ), οι οπαδοί των νταμπλούχων Ελλάδος όμως τον έχουν στη "μπούκα του κανονιού" έπειτα και στις άκομψες δηλώσεις του για τον Μίτσελ, που ακολούθησαν εκείνες του πρώην συμπαίκτη του, Γκαετάν Μπονγκ.

Γιάννης Κούζηλος