Το διαιτητικό δικαστήριο της Λοζάνης ανέστειλε την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που έχει επιβάλλει η FIFA στη Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής των πρωταθλητών Ευρώπης.

Η απόφαση του CAS δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο για την πρώτη ομάδα των «μερένγκες», αφού έτσι κι αλλιώς η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί, δίνει όμως τη δυνατότητα σε οκτώ νεαρούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και οι δύο ανήλικοι γιοι του Ζινεντίν Ζιντάν, Τεό (14 ετών) και Ελιάζ (11), να αγωνίζονται με τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Τόσο η Ρεάλ όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης τιμωρήθηκαν από τη FIFA με απαγόρευση μεταγραφών για δύο συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, λόγω παραβίασης των κανονισμών για την απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό. Την περασμένη εβδομάδα η δευτεροβάθμια επιτροπή της διεθνούς συνομοσπονδίας απέρριψε τις εφέσεις των δύο ισπανικών συλλόγων, οι οποίοι προσέφυγαν στο CAS. Εφόσον το Δικαστήριο της Λοζάνης επικυρώσει την απόφαση της FIFA, όπως έχει συμβεί σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, οι δύο ομάδες της Μαδρίτης δεν θα μπορούν να αποκτήσουν νέους παίκτες (πλην επιστροφής δανεικών) τον προσεχή Ιανουάριο, αλλά και το επόμενο καλοκαίρι.