Είτε το κάνει για... γούρι, είτε γιατί πράγματι αυτό πιστεύει, ο Λουίς Ενρίκε ακολουθεί την ίδια συλλογιστική ενόψει της αυριανής ρεβάνς της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Champions League, όπως και στη φάση των «16», πριν τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Τότε ο τεχνικός των Καταλανών είχε δηλώσει πως η ομάδα του χρειάζεται έξι γκολ για να ανατρέψει το εις βάρος της 4-0 του πρώτου αγώνα, υπολογίζοντας ότι οι πρωταθλητές Γαλλίας θα κατάφερναν να σκοράρουν στο «Καμπ Νου», όπερ και συνέβη. Στο ίδιο μήκος κύματος και τώρα, ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι στόχος της ομάδας του είναι να πετύχει πέντε γκολ, αφού «... ο αντίπαλος θα έχει ευκαιρίες και μπορεί να σκοράρει οποτεδήποτε».

Ο Λουίς Ενρίκε εκτίμησε ότι η αποστολή της Μπαρτσελόνα αύριο είναι ελαφρώς ευκολότερη σε σχέση με εκείνη απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, αφού το σκορ του πρώτου αγώνα είναι μικρότερο. «Είμαστε σε μία παρόμοια κατάσταση, αλλά αυτή τη φορά χρειαζόμαστε λιγότερα τέρματα. Μας φτάνουν τρία, αλλά ο στόχος είναι να πετύχουμε πέντε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια έκανε μία προσπάθεια να αποφορτίσει τους παίκτες του, λέγοντας: «Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και αυτό μας αφαιρεί την οποιαδήποτε πίεση. Αντίθετα, ο αντίπαλος έχει την πρόκριση στα ημιτελικά στο... τσεπάκι του και πρέπει να αποφασίσει αν θα επιτεθεί ή αν θα μείνει πίσω. Για εμάς, η μόνο επιλογή είναι επίθεση, επίθεση, επίθεση, κι όταν χαλαρώσουμε λίγο, ξανά επίθεση!».

Ο Λουίς Ενρίκε δεν παρέλειψε να απευθυνθεί και στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, αναφέροντας αρχικώς ότι «αν πετύχουμε το πρώτο γκολ, το "Καμπ Νου" θα βάλει το δεύτερο και το τρίτο θα έρθει αμέσως μετά», για να σπεύσει να τους συμβουλέψει στη συνέχεια «... να μη φύγουν στο 80ο λεπτό, γιατί κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα. Εμείς θα προσπαθήσουμε ως το τέλος. Είδαμε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν ότι μπορούμε να σκοράρουμε τρία γκολ σε πέντε λεπτά, οπότε πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί ως το 95΄».