Σε μία ανεπανάληπτη κρίση έχει μπει από χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός μετά την τρίτη ήττα του από την Φενέρμπαχτσε που έφερε και τον αποκλεισμό του από το Final4. Όλα ξεκίνησαν μετά τη χθεσινή ήττα και την πρόκριση της τουρκικής ομάδας καθώς μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν αξίζαμε να προκριθούμε. Σε μια σειρά αγώνων συνήθως κερδίσει ο καλύτερος και η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη. Της αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να σοβαρευτούμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα». Η δήλωση αυτή δεν μπορούσε να προϊδεάσει κανέναν για το τι θα ακολουθούσε σήμερα, με τις σημερινές εξελίξεις να είναι κυριολεκτικά ραγδαίες.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστή η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επιβάλει μίας μορφής τιμωρία στους παίχτες της ομάδας, καθώς με δική του πρωτοβουλία ακυρώθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια και δόθηκε εντολή η αποστολή της ομάδας να επιστρέψει οδικώς με πούλμαν. Στο άκουσμα της συγκεκριμένης απόφασης, υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά των παιχτών της ομάδας με τέσσερις από αυτούς να αποφασίζουν να επιστρέψουν στην Αθήνα αεροπορικώς, με δικά τους έξοδα. Αντώνης Φώτσης, Κρις Σίγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ πλέον βρίσκονται στο μάτι της διοίκησης καθώς με την επιστροφή της ομάδας από την Τουρκία αναμένεται να τους ανακοινωθεί τιμωρία από τη διοίκηση η οποία μέχρι στιγμής είναι άγνωστο τι θα είναι, με αποτέλεσμα τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για χρηματική πρόστιμο, μέχρι διακοπή συμβολαίου.

Τα γεγονότα αυτά εκτός από ένα μείζον θέμα ουσίας, αφού δημιουργείται απόσταση μεταξύ της διοίκηση και της ομάδας σε μία κρίσιμη καμπή, την ώρα που πρέπει να συνέλθει από τον αποκλεισμό και να αφοσιωθεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, αποτελεί και μείζονα επικοινωνιακή ήττα για τον Παναθηναϊκό.

Εκτός από το ότι ένας από τους παίκτες που «απειλείται» με ποινές από τη διοίκηση είναι ο πιο ιστορικός παίκτης του παρόντος ρόστερ, ο Αντώνης Φώτσης, οι άλλοι δύο μπορούν να προσελκύσουν προτάσεις από άλλες ομάδες και να αποχωρήσουν από το τριφύλλι (Σίγκλετον και Τζέιμς) δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στο Τσάβι Πασκουάλ ο οποίος αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Παράλληλα η τιμωρία της διοίκησης προς τους παίχτες και το προπονητικό επιτελείο τραυματίζει όσο ποτέ άλλοτε την εικόνα της ομάδας.

Ενδεικτική είναι η ειρωνική αναφορά του προέδρου της ULEB Τόμας βαν ντεν Σπίγκελ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο οποίος έγραψε:

«Ωραία συμπεριφορά εργοδότη. Τέτοιου είδους αποφάσεις σίγουρα θα προσελκύσουν στο μέλλον κορυφαίους παίκτες και προπονητές»!

Στην Ισπανία, «Αs» και «Mundo Deportivo» γράφουν ότι «ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού οδήγησε σε υποχρεωτικό ταξίδι 12 ωρών για τον Πασκουάλ».

Η μαδριλένικη «As» αναφέρει: «Μετά τον αποκλεισμό, ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του Παναθηναϊκού άφησαν το πριμ των 250.000 ευρώ αλλά τους έμεινε ένα ταξίδι 12 ωρών με το πούλμαν! Δεν είναι μόνο ότι ο Παναθηναϊκός έχασε τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ, ήλθε και το νοκ άουτ στην Κωνσταντινούπολη. Το αφεντικό του Παναθηναϊκού, ο πολλές φορές οξύθυμος Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμώρησε την ομάδα σε ό,τι αφορά το ταξίδι επιστροφής, κάνοντάς αυτό με πούλμαν και όχι με αεροπλάνο. Πριν από τα ματς είχε τάξει πριμ 250.000 ευρώ. Η ήττα άφησε τους παίκτες χωρίς πριμ αλλά με ένα ταξίδι 12 ωρών με πούλμαν»!

Ανάλογα δημοσιεύματα έχουν και τούρκικες εφημερίδες όπως η «Fanatik» που γράφει ότι «ο αποκλεισμός εξόργισε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο»