Ολοκληρώθηκε και επισήμως η εξαγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Ευάγγελο Μαρινάκη, μετά την έγκριση που δόθηκε από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παρουσίασε στο BBC το όραμά του για την ιστορική ομάδα της Αγγλίας, τονίζοντας ότι επιθυμεί «να επιστρέψει η σταθερότητα σε έναν σύλλογο με τεράστια προοπτική που ανήκει στην ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ».

Πρόσθεσε ότι δεν θα δώσει υποσχέσεις, αλλά ότι μόνο θα υλοποιήσει το έργο του, σημειώνοντας ότι θα μειώσει τις τιμές στα εισιτήρια για να ανταμείψει την πίστη των φιλάθλων της ομάδας. «Οι φίλαθλοι της Νότιγχαμ έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, παρέμειναν πιστοί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε.

Προανήγγειλε επίσης την δημιουργία ενός συμβουλευτικού σώματος φιλάθλων και ενός συμβουλίου νέων, που θα έχουν παρουσία στα διοικητικά συμβούλια της Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Το BBC μιλά με εγκωμιαστικά σχόλια για την επιχειρηματική δραστηριότητα και το έργο του στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας ότι στη διάρκεια της συνέντευξης ο Ευάγγελος Μαρινάκης επαναλάμβανε τη φράση «σκληρή δουλειά» που απαιτείται τόσο στη ναυτιλία όσο και στο ποδόσφαιρο.

Εκτός από το BBC, ο νέος ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ μίλησε και στην ιστοσελίδα Ιnside World Football.

«Η πρόθεσή μας είναι να κρατήσουμε την Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στην κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αυτό που έχουμε επιτύχει στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία από τις πιο παλιές ομάδες της Αγγλίας και μία με περήφανη ιστορία στο εθνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα. Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά αυτές τις ένδοξες ημέρες.

Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το… κόκκαλο και αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να αναγεννήσουμε τις επιτυχίες της Φόρεστ και δεσμευόμαστε πως θα μείνουμε στην ομάδα για μεγάλο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια επαγγελματική διοίκηση και πάνω από όλα τους καλύτερους δυνατές ποδοσφαιριστές και το καλύτερο επιτελείο», δήλωσε ο Ευάγγελος Μαρινάκης.

Επίσης, εξέφρασε τη στήριξή του στον προπονητή της ομάδας Μαρκ Γουόρμπαρτον. «Θα στηρίξουμε τον Μαρκ και την ομάδα και θα τους δώσουμε την κατάλληλη υποστήριξη να φτιάξουν ξανά την ομάδα και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να επιτύχουν. Επίσης, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε την συνεργασία μας με τον Φρανκ Μακ Πάρλαντ ως τεχνικό διευθυντή».