Σε ένα ματς με εναλλαγές συναισθημάτων και πολλές συγκινήσεις, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να μείνει όρθιος, παρά τις απώλειες των Ντε Καμάργκο και Βάτερμαν, να έρθει ισόπαλος 1-1 με την Ντόρτμουντ και να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της 3ης θέσης. Ο Σωκράτης, πέντε λεπτά μετά το γκολ του Ποτέ, ισοφάρισε αλλά δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε. Ο Καγκάβα είχε δοκάρι στο 69' και μεγάλη ευκαιρία ο Αλωνεύτης στο 78'.

Το ματς

Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στο πρώτο μέρος, αφού έχασε τον Ντε Καμάργκο στο 18ο λεπτό λόγω τραυματισμού στον ώμο και τον Βάτερμαν προς το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 6’ ο Γιαρμολένκο και στο 13’ ο Καγκάβα είχαν τις πρώτες καλές φάσεις για τους Γερμανούς, αλλά στο 16ο λεπτό ο Ντε Καμάργκο είχε την εξαιρετική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μετά τη συρτή σέντρα του Εμπεσίλιο. Ο στράικερ του ΑΠΟΕΛ αναγκάστηκε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο στο 30ό λεπτό για να περάσει στη θέση του ο Ποτέ, ενώ στο 42’ αποχώρησε και ο Βάτερμα, δύο λεπτά αφότου ο Αλωνεύτης είχε απειλήσει για πρώτη φορά.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερνε να κρατά μακριά από την εστία τους κινδύνους και στο δεύτερο μέρος, με τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει πάντως πρώτα την ευκαιρία. Αμέσως μετά από λάθος του Μπίρκι, ο Εμπεσίλιο έκανε μια ντρίπλα, σούταρε, ο Μπίρκι έχασε την μπάλα από τα χέρια και ο Ποτέ, αφού τον απέφυγε, άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ στο 62ο λεπτό. Δυστυχώς για την κυπριακή ομάδα όμως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο 67ο λεπτό βρήκε την ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ να φέρει με κεφαλιά το παιχνίδι στα ίσια.

Ακολουθεί ένα δαιμονισμένο δίλεπτο, με τον Ποτέ να προσπαθεί να νικήσει τον Μπίρκι, που όμως είχε απάντηση, ενώ αμέσως μετά ήταν η σειρά του Γκουντίνο που απέκρουσε, με την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι. Στο 78’ ο Αλωνεύτης έχει μεγάλη ευκαιρία να γράψει το 2-1, αλλά η μπάλα περνάει παράλληλα με την εστία της Ντόρτμουντ. Στο 85' ο Πούλισιτς είχε μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία, αλλά τη σπατάλησε. Στις καθυστερήσεις ο Ομπαμεγιάνγκ θα νικηθεί από τον Γκουντίνιο και το δοκάρι για να μείνει το 1-1.

Πηγή: sport-fm.gr