Ο κομισσάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ προχώρησε σε ανακοινώσεις που αφορούν τα μελλοντικά All Star Game του ΝΒΑ και μεταξύ αυτών επισημοποιήθηκε πως η ψηφοφορία για τον αγώνα των αστεριών του αμερικανικού μπάσκετ ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου.

Το All Star Game αυτής της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναμένεται να συγκεντρώσει πάρα πολλούς ψήφους και να είναι… «πενταδάτος» και σ' αυτήν τη γιορτή του μπάσκετ.

Από τις 21 Δεκεμβρίου θα μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει μέσω της ιστοσελίδας του ΝΒΑ ή μέσω τον social media (Facebook, Twitter, Google), με το ίδιο σύστημα που ψήφιζε πέρυσι, δηλαδή γράφοντας το όνομά του στα αγγλικά (Giannis Antetokounmpo) και με το χάσταγκ #nba vote.

Το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει μία φορά ανά ημέρα, με τη φετινή χρονιά να έχει ιδιαιτερότητες, καθώς σε συγκεκριμένες ημερομηνίες οι ψήφοι θα μετρούν διπλοί (31/12, 4/1, 11/1, 12/1 και 15/1).

Το κοινό έχει το 50% από τη τελική καταμέτρηση των ψήφων, με το υπόλοιπο ποσοστό να μοιράζεται σε παίκτες του ΝΒΑ και δημοσιογράφους, ενώ οι παίκτες που θα έχουν τις περισσότερες ψήφους θα διαλέξουν εναλλάξ τους συμπαίκτες τους στη βασική πεντάδα από τους υπόλοιπους οκτώ με τις περισσότερες ψήφους, ασχέτως περιφέρειας. Οι επιλογές των αρχηγών θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου.