Σε νέα ρήξη ήρθαν ο Παναθηναϊκός και ο Γιώργος Κουτρουμπής έπειτα από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το διαζύγιο με τον διεθνή στόπερ ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Ντίνος Διαμαντόπουλος.

Ο παίκτης απέσυρε την αρχική προσφυγή που είχε καταθέσει κατά του «τριφυλλιού», αλλά προχώρησε σε διορθωτική κίνηση με σαφώς υψηλότερες απαιτήσεις. Απελπίστηκε ο άνθρωπος να περιμένει μία κίνηση από την ομάδα για την αποκατάστασή του και αποφάσισε να πάει σε μετωπική σύγκρουση.

Από τα 310.872,34 ευρώ, οι απαιτήσεις του Κουτρουμπή εκτινάχθηκαν στα 475.000 ευρώ. Συμπεριέλαβε και διάφορα μπόνους που κατά τη γνώμη του έπρεπε ήδη να έχει εισπράξει, χωρίς την παραμικρή κίνηση από την ΠΑΕ. Γι' αυτό, άλλωστε, ζήτησε την άμεση επιβολή κυρώσεων, όπως η απαγόρευση μεταγραφών και η αφαίρεση βαθμών, εάν δεν του καταβληθούν τα χρήματα.

Τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα για τους «πράσινους» και στην υπόθεση του Αντρές Τσάβες. Αν και στην Αργεντινή γράφουν για μάχη ανάμεσα σε Εστουντιάντες και Μπελγκράνο, που διεκδικούν τον 27χρονο φορ, περισσότερη σημασία έχει η δήλωση του Εντουάρντο Σπινόζα. «Ο Παναθηναϊκός μάς χρωστά ένα ποσό που αγγίζει τα 20 εκατ. πέσος για τη μεταγραφή του Αντρές Τσάβες» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπάνφιλντ. Αν μετατρέψουμε τις απαιτήσεις του σε ευρώ, θα αντιληφθούμε πως ζητάει 900.000 ευρώ, δίχως να υπολογίσουμε και τα χρήματα της Μπόκα, η οποία έχει ήδη προσφύγει στη FIFA.

«Βόμβα» Καμπέσας

Τα προβλήματα επεκτείνονται και στην Ιταλία. Εκεί υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί με την Κιέβο για τον Πολ-Ζοζέ Εμποκού, αλλά φαίνεται πως μπορεί να μπλέξουν οι «πράσινοι» και με την Αταλάντα. Ο Μπράιαν Καμπέσας ανέβαλε την επιστροφή του στην Ελλάδα και, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Αβελίνο, «μπορείτε να θεωρείτε δικό μας τον παίκτη». Ο Βάλτερ Τατσόνε, μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τον Παναθηναϊκό.

*Δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία του Τύπου», 4/1/2018