Είναι ο "Βασιλιάς" των courts και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Ο -κατά πολλούς- κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, ο άνθρωπος που δεν σταματά να γράφει ιστορία και να προσθέτει νέα μυθικά επιτεύγματα στην πλούσια διαδρομή του, υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Μελβούρνη, κατακτώντας το 6ο Australian Open της καριέρας του.

Ο Ρότζερ Φέντερερ στα 36 του χρόνια έφτασε τα 20 Grand Slam, επικρατώντας στον τελικό του πολύ καλού του φίλου, Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος έδωσε τα πάντα και πάλεψε μέχρι τέλους. Ο Ελβετός επιβλήθηκε 3-2 σετ και έφτασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στις κατακτήσεις τροπαίων στην Αυστραλία.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο "King Roger" έφτασε τα 3 Grand Slam μετά τα 35 του χρόνια, κάτι που φανερώνει το πόσο σπουδαίος είναι. Τα λόγια πλέον έχουν στερέψει για την αφεντιά του και δεν προτίθεται να σταματήσει. Αυτός ήταν ο 96ος τίτλος του, ενώ απέναντι στην Κροάτη έφτασε τις 9 νίκες σε σύνολο 10 αγώνων.

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, ο Φέντερερ ήταν καταιγιστικός και πήρε το πρώτο σετ σε μόλις 24 λεπτά με 6-2 γκέιμ. Ο Ελβετός μπήκε φουριόζος και έστειλε το πρώτο ηχηρό μήνυμα στον αντίπαλό του, ο οποίος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά.

Η απάντηση του Τσίλιτς ήρθε στο δεύτερο σετ, με τους δυο τενίστες να φτάνουν στο τάι μπρέικ και εκεί ο Κροάτης φάνηκε πιο αποτελεσματικός και με 7-5 στους πόντους κατάφερε να φέρει τον τελικό στα ίσια και να αλλάξει το μομέντουμ.

Το τρίτο σετ ανήκε στον Φέντερερ με 6-3 γκέιμ, ενώ στο τέταρτο ο 36χρονος προηγήθηκε 3-1, για να ακολουθήσουν 5 σερί γκέιμ του Τσίλιτς, ο οποίος με 6-3 έκανε το 2-2 στα σετ. Τα πάντα θα κρίνονταν στο 5ο και τελευταίο, με τον Ελβετό να κάνει... πάρτι στο court της Rod Laver Arena και με 6-1 έφτασε στον τίτλο σε κάτι παραπάνω από 3 ώρες αγώνα.


Ο Φέντερερ έγινε μόλις 4ος παίκτης ή παίκτρια που φτάνει τα 20 τρόπαια σε major διοργανώσεις μετά τις Μάργκαρετ Κουρτ (24), Σερένα Γουίλιαμς (23) και Στέφι Γκραφ (22). Στους άνδρες, ο Ελβετός δεν έχει αντίπαλο στα Grand Slam, με τον Ραφαέλ Ναδάλ να μετράει 16 και τον Πιτ Σάμπρας να έχει 14.

Εκτός από τους 20 τίτλους και τους 30 τελικούς σε Grand Slam, που είναι τα κορυφαία ρεκόρ στην ιστορία του ανδρικού τένις, έφτασε επίσης τις 332 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις και τις 94 στο Melbourne Park, βελτιώνοντας τα ρεκόρ που του ανήκουν εδώ και καιρό. Έγινε επίσης ο μοναδικός τενίστας που έχει 6 ή περισσότερους Grand Slam τίτλους σε 2 διαφορετικά τουρνουά, αφού έχει και 8 τρόπαια στο Wimbledon.

Τα σετ: 6-2, 6-7(5), 6-3, 3-6, 6-1