Την απόλυτη διαφωνία της Σούπερ Λιγκ με την απόφαση Βασιλειάδη να διακοπεί το πρωτάθλημα εξέφρασε ο επικεφαλής της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Στράτος, λέγοντας ότι πρόκειται για απόφαση οπισθοδρόμησης και άλλοθι «για όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτή».

«Η διακοπή δεν οφελεί κανέναν και σε τίποτα. Η διακοπή του πρωταθλήματος ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και ό,τι θετικό υφίσταται. Θέτει σε τεράστια διακύβευση ολόκληρο το ποδόσφαιρο, πέρα από τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει σε όλες τις ομάδες που αποτελούν τον συνεταιρισμό μας.

» Υφίσταται νόμος και προβλεπόμενες ποινές για να καταλογίσουν αυτές τις ευθύνες όπου ανήκουν και αυτή είναι η δική μας άποψη» κατέληξε.

Ο κ. Στράτος διαβεβαίωσε ότι η Σούπερ Λιγκ θα σταθεί αρωγός σε ό,τι κριθεί επιβεβλημένο και απαραίτητο για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου με προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει και θα επαναφέρει στον πρωθυπουργό.

Η ηγεσία της Σούπερ Λιγκ συναντήθηκε με τον υπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος ένα 24ωρο νωρίτερα είχε ανακοινώσει την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Τούμπα με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ.

Ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε σήμερα ότι η διακοπή θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν συμφωνημένοι κανόνες και ηρεμία. Όσο για το Grexit στο ποδόσφαιρο, για το οποίο προειδοποίησε η FIFA με επιστολή της, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε ότι δεν τον απασχολεί.

«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές».