Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επικράτησε της Βουλιαγμένη με 9-4 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο ανδρών που διεξήχθη στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου και προκρίθηκε στον τελικό, εκθρονίζοντας παράλληλα την ομάδα του ΝΟΒ.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δρόμο για το 19ο τρόπαιο της Ιστορίας του θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Πανιώνιος - Γλυφάδα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και, παρότι αρχικά δυσκολεύτηκε από την πιεστική άμυνα της Βουλιαγμένης, κατάφερε να βρει λύσεις με δύο γκολ του Μουρίκη στον παίκτη παραπάνω (ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει με παλικαρίσια προσπάθεια από τα 2μ. ο Σολανάκης) και ακόμη ένα του Μυλωνάκη από την περιφέρεια.

Ο ΝΟΒ έχασε δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, με ισάριθμα δοκάρια σε σουτ των Καπότση και Βάσιτς, αλλά με πέναλτι του Καπότση κατάφερε να μειώσει σε 3-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Από τη στιγμή, όμως, που οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν αρκούντως σοβαροί, ήταν ζήτημα χρόνου να πάρουν διαφορά. Γενηδουνιάς και Φουντούλης ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 5-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τη Βουλιαγμένη να μην μπορεί να σκοράρει, φτάνοντας στο 0/4 στον παίκτη παραπάνω.

Ο ΝΟΒ στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει τους “ερυθρόλευκους” χωρίς γκολ για σχεδόν 11 αγωνιστικά λεπτά, αλλά στο ίδιο διάστημα δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά μόνο μία φορά, με μακρινό σουτ του Ποντικέα. Τελικά, ο Γούνας σε παίκτη παραπάνω “ξεκόλλησε” τον Ολυμπιακό και στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου ο Φουντούλης “καθάρισε” οριστικά το ματς, διαμορφώνοντας το 7-3.

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τους πρωταθλητές να φτάνουν στο τελικό 9-4 και να ετοιμάζονται αύριο στις 3 μ.μ. να επαναφέρουν στον Πειραιά το τρόπαιο του κυπελλούχου Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-2, 1-1, 1-3

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μουρίκης (π.π.), 1-1 Σολανάκης (φουνταριστός), 1-2 Μουρίκης (π.π.), 1-3 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 2-3 Καπότσης (πέναλτι), 2-4 Γενηδουνιάς (π.π.), 2-5 Φουντούλης (περιφέρεια), 3-5 Ποντικέας (περιφέρεια), 3-6 Γούνας (π.π.), 3-7 Φουντούλης (περιφέρεια), 4-7 Καπότσης (πέναλτι), 4-8 Μυλωνάκης (κόντρα), 4-9 Αργυρόπουλος (π.π.)

Η Βουλιαγμένη είχε 0/8 με παίκτη παραπάνω (!), 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ στην περιφέρεια και 1 στην κόντρα

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Γούβης, 2΄23΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, και ο Αργυρόπουλος, εννέα δεύτερα πριν το τέλος του ματς.

Διαιτητές: Σπανούδης, Κυράνης

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας 1, Καπότσης 2, Γκιουβέτσης, Σολανάκης 1, Δ. Κουρούβανης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Γαλανόπουλος, Πρέκας.

in.gr