Σήμερα αμέσως μετά την προκαθορισμένη προπόνηση, ο Αντρές Ινιέστα παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου ενώπιον των συμπαικτών του και του προπονητικού τιμ, στην οποία ανακοίνωσε το αντίο από την Μπαρτσελόνα, μετά από 22 χρόνια προσφοράς. Με δάκρυα στα μάτια ο 33χρονος Ισπανός δήλωσε ότι θα αποχωρήσει  από τους Μπλαουγκράνα στο τέλος της σεζόν. Ο προέδρος της Μπαρτσελόνα έχοντας μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπου του Ινιέστα , βρισκόταν δίπλα στο κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.

Αμέσως μετά τον λόγο του Ινιέστα ολόκληρη η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ η οικογένεια του Ινιέστα ξέσπασε σε κλάματα. Εμφανώς συγκινημένος και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο αντίο του αρχηγού της ομάδας.

Μετά τις αρχικές του δηλώσεις, η συνέντευξη συνεχίστηκε με ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εμφανώς συγκινημένος Ινιέστα

«Θέλω να ανακοινώσω δημόσια την απόφασή μου να είναι η φετινή η τελευταία μου σεζόν εδώ. Είναι μια απόφαση την οποία πήρα μετά από πολλή σκέψη, συζητώντας και με την οικογένειά μου. Μετά από 22 χρόνια έδω, ξέρω τι είναι αυτή η ομάδα για εμένα, είναι η καλύτερη στον κόσμο.

Ξέρω τι σημαίνει να έχεις την ευθύνη να είσαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Αυτή η ομάδα μου έδωσε τα πάντα. Αντιλαμβάνομαι ότι τώρα τελειώνει η θητεία μου εδώ. Εκτίμησα ότι δεν μπορώ πια να δώσω αυτά που έδινα στο παρελθόν. Γι΄αυτό είναι καλύτερα να τελειώσει η παρουσία μου στη Μπαρτσελόνα εδώ. Ήθελα πάντα να νιώθω χρήσιμος, να βοηθώ στην κατάκτηση τίτλων.

Είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για μένα. Είμαι μια ολόκληρη ζωή εδώ. Πρέπει να αποχαιρετήσω το σπίτι μου και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είναι όμως μέσα στη ζωή και οι αποχαιρετισμοί. Θέλω να ευχαριστήσω τη Μπαρτσελόνα και τη Μασία. Αυτό που είμαι ως ποδοσφαιριστής το οφείλω σε αυτούς. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, όλον τον κόσμο με τους οποίους δούλευα καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια. Με βοήθησαν όλοι να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς που μου έδειξαν την αγάπη τους εντός και εκτός γηπέδων.

Ευχαριστώ τους γονείς μου και την αδερφή μου. Πριν από 22 χρόνια μπήκαμε σε ένα αυτοκίνητο και τώρα είναι εδώ μαζί μου. Μετά από 22 χρόνια είναι εδώ και η γυναίκα μου, ο άνθρωπος της ζωής μου, αυτή που μου κάνει περήφανο κάθε μέρα, που μου χάρισε τους τρεις θησαυρούς μας.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα για την υποστήριξη. Ήταν στο πλευρό μου σε καλές και κακές στιγμές. Η αγάπη τους θα είναι πάντα στην καρδιά μου»