Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «XINHUA» που απευθύνεται σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια Κινέζους, στη χώρα του αλλά και σε κάθε σημείο του πλανήτη, έκανε εκτενή αναφορά στην φιλοξενία που έκανε ο Ολυμπιακός στην αντιπροσωπεία της κινεζικής Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού και της Επιτροπής Μαραθωνίου πριν από μερικές ημέρες.

Οι Κινέζοι, στο σχετικό δημοσίευμα, είχαν να λένε για τον τρόπο που τους υποδέχθηκαν τα στελέχη του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού εν γένει, ο οποίος είχε εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ανοίγει διαρκώς τα φτερά του και σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και τον Δήμαρχο, Ηλία Ψινάκη, «σύστησε» την «ερυθρόλευκη» κουλτούρα και κληρονομιά στους αθλητικούς παράγοντες της ασιατικής χώρας και τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiaoli Zou.

Θυμίζουμε ότι παρόντες ήταν ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Αγραφιώτης, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Βερνίκος, ο Εμπορικός Διευθυντής, Μιχάλης Λάιος, ο Διευθυντής ΕΚΕ, Δομένικος Μασούλας, η Brand Management Director του Θρύλου, Πέννυ Λάγκα, ο Υπεύθυνος του δικτύου Σχολών, Βασίλης Νάνος, ο team manager Κυριάκος Δουρέκας, η Γενική Διευθύντρια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, καθώς και η Σταυρούλα Αντωνάκου, πρόεδρος του ΟΠΑΝ.

Με τους Κινέζους να στέκονται και στην ομιλία του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, που τους καλοσώρισε και ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σας καλωσορίζω στο σπίτι μας. Στην Ελλάδα. Στον Πειραιά. Στο λιμάνι της καρδιάς μας. Στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στο σπίτι της οικογένειας του Ολυμπιακού. Σε ένα χώρο που φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 ως ποδηλατοδρόμιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στο ποδόσφαιρο. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια το ανακατασκευάσαμε για να δημιουργήσουμε ένα υπερσύγχρονο στάδιο ποδοσφαίρου. Κίνα και Ελλάδα! Τα έθνη που ανέβασαν την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη σε πρωτόγνωρα επίπεδα ήδη αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν! Τα δύο έθνη που έχουν εξαπλώσει τα φώτα του πολιτισμού και της κουλτούρας στον κόσμο. Δύο λαοί, που για χιλιάδες χρόνια ξεχωρίζουν σαν έμποροι και θαλασσοπόροι, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Γιατί κουβαλάμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων και των Κινέζων. Την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών μας. Τις παραδόσεις των λαών μας. Τις ομορφιές των χωρών μας. Τις προοπτικές των οικονομιών μας. Το πνεύμα των ανθρώπων μας. Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Την τελευταία δεκαετία γίναμε μάρτυρες αλλαγών που δεν είχαμε φανταστεί. Η Κίνα πρωτοπορεί σε αυτές τις αλλαγές. Η Ελλάδα αλλάζει επίσης. Προς το θετικό, με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο. Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν επιζήσει μέσα στους αιώνες. Όχι μόνο από οικονομικές ή πολιτικές κρίσεις, αλλά και από πτώσεις πολιτισμών. Από σκληρές και μακρές περιόδους ξένης κατοχής, που δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τον πολιτισμό τους ή να δαμάσουν το πνεύμα τους. Οι Έλληνες και οι Κινέζοι συμπορευόμαστε. Μοιραζόμαστε αιώνιες αξίες που παραμένουν πάντα ισχυρές»!