Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου, άρχισαν από την πλευρά της ΑΕΚ οι... φωνές. Πώς ο παίκτης έχει συμβόλαιο, πώς θα καταθέσουν κι εκείνοι συμβόλαιο του στη Super League και πολλά ακόμα. Αλλά οι εύλογες απορίες που υπάρχουν είναι δύο και οι απαντήσεις, σε αμφότερες, ξεκάθαρες και απλές.

Πρώτον... Αν είχε συμβόλαιο με την ΑΕΚ, γιατί δεν το δημοσιοποίησαν αλλά άρχισαν να δημιουργούν... κλίμα με διαρροές πώς θα καταθέσει και η πλευρά της ΑΕΚ συμβόλαιο στη Λίγκα. Δεύτερον... Γιατί τόσο καιρό έβγαινε από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ πώς καλούσαν τον Λάζαρο να πάει να υπογράψει. Αφού, όπως ισχυρίζονται, υπήρχε συμβόλαιο! Τι ήθελαν τις υπογραφές;

Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν οι «κιτρινόμαυροι»! Ας δούμε τι ισχύει αληθινά. Όταν υπέγραψε πριν από δύο χρόνια, γιατί η συμφωνία ήταν 2+1 χρόνια, συντάχθηκε και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με οπσιόν και των δύο για ενδεχόμενη ανανέωση. Γι’ αυτό και ήθελαν την υπογραφή του Λάζαρου. Για όσους ξέρουν, οι συμφωνίες του τύπου +1 ή και παραπάνω, δεν αναγνωρίζονται ούτε από την UEFA, ούτε από την FIFA. Καμμιά διεθνής ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει ως συμβόλαιο αυτές τις συμφωνίες. Όπως τονίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι, είναι έγγραφα που ουσιαστικά δεν έχει ισχύ.

Όσοι γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση λένε συνεχώς ένα πράγμα. Την ουσία του θέματος: «Αν είχε η ΑΕΚ συμβόλαιο, θα το είχε βγάλει στον... αέρα. Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος που έχει συμβόλαιο αυτή τη στιγμή με τον παίκτη, το κατέθεσε στη Λίγκα και επικυρώθηκε».

Γι’ αυτό και η έναρξη της συνεργασίας του Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό έχει ημερομηνία 1η Ιουλίου. Διότι το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ λήγει και τυπικά την 30ή Ιουνίου 2018.

πηγή:gavros.gr