Διπλός θρίαμβος Ολυμπιακού και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου κατά της ΑΕΚ. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ με την οποία απορρίπτει την έφεση της ΑΕΚ για επιβολή προστίμου στον διεθνή επιθετικό, σημαίνει ότι, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζει ότι η πρώην ομάδα του δεν έχει «δικαιώματα» σχετικά με το συμβόλαιο του Χριστοδουλόπουλου.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την ένσταση της νομικής πλευράς του παίκτη και του ΠΣΑΠ και η διαδικασία θα επαναληφθεί με τριμελή σύνθεση, όπερ σημαίνει ότι δικηγόρους-διαιτητές εκτός από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, θα ορίσουν, τόσο η πλευρά του Χριστοδολούπουλου, όσο και του ΠΣΑΠ, δεδομένου ότι το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών έκανε παρέμβαση υπέρ του και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το άλλο σημαντικό είναι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δεν αναγνωρίζει το πρόστιμο που του επέβαλε η ΑΕΚ, απόφαση που θα αποτελέσει και... οδηγό για τη συνέχεια αλλά και την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Ερώτημα αποτελεί αν η εκδίκαση της υπόθεσης του Χριστοδουλόπουλου θα γίνει με τη νέα σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, δεδομένου ότι η θητεία των μελών που το στελεχώνουν τώρα λήγει στις 5 Νοεμβρίου. Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ δεν κατέθεσε πουθενά το δήθεν συμβόλαιο που υποστηρίζει ότι είχε με τον παίκτη, αφετέρου υπάρχει ομολογία της, δεδομένου ότι παραδέχθηκε πως το χαρτί, με το οποίο «διεκδικεί» δικαιώματα από το διεθνή μεσοεπιθετικό, υπεγράφη πριν από δυο χρόνια. Χώρια που η ΑΕΚ δεν αντέδρασε ούτε με αφορμή την αποστολή της λίστας των ελευθέρων παικτών από την Superleague σε όλες της ΠΑΕ, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και ο Χριστοδουλόπουλος, ούτε μετά την έκδοση του δελτίου στον Ολυμπιακό, αν και πρόκειται για απόφαση που δεν πρόσβαλε, άρα είναι τελεσίδικη...

Αναλυτικά οι αποφάσεις...

Η απόφαση για το πρόστιμο:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση, αναφορικά με την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ (αρ.πρωτ. Ε.Π.Ο. 28172/17.09.2018) κατά (1) του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου του Χρήσου, (2) του ΠΣΑΠ ΚΑΙ (3) ΤΗς ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 550/2018 απόφασης της ΠΕΕΟΔ.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση.

Εξαφανίζει την υπ’ αριθ. 550/2018 απόφαση της Π.Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο.

Κρατεί και δικάζει την υπ’ αριθ. 18.729/02.07.2018 Προσφυγή της εκκαλούσας Π.Α.Ε. κατά του εφεσιβλήτου ποδοσφαιριστή και την υπ’ αριθ. 30.829/2018 Πρόσθετη Παρέμβαση του Π.Σ.Α.Π.

Απορρίπτει την υπ’ αριθ. 18.729/02.07.2018 Προσφυγή της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Δέχεται την υπ’ αριθ. 30.829/2018 Πρόσθετη Παρέμβαση του Π.Σ.Α.Π.».

Η απόφαση για την επανάληψη της συζήτησης:

«Συνεκδικάζει αντιμωλία των διαδίκων τις κρινόμενες εφέσεις: α) της ΠΑΕ ΑΕΚ β) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και γ) την πρόσθετη παρέμβαση του Π.Σ.Α.Π. κατά της 549/2018 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Π.Ε.Ε.Ο.Δ) της ΕΠΟ.

Διατάσσει κατά πλειοψηφία, την επανάληψη της συζήτησης των κρινόμενων εφέσεων: α) της ΠΑΕ ΑΕΚ β) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και γ) της πρόσθετης παρέμβασης του Π.Σ.Α.Π. κατά της 549/2018 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (Π.Ε.Ε.Ο.Δ) της ΕΠΟ ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου τούτου με τριμελή σύνθεση, η συζήτηση της οποίας θα γίνει με επιμέλεια των διαδίκων».

πηγή:gavros.gr