Την έντονη αντίδραση της Σερβίας προκάλεσε ο τρόπος που επέλεξαν οι ποδοσφαιστές της Ελβετίας για να πανηγυρίσουν το γκολ της νίκης στον μεταξύ τους αγώνα στο Μουντιάλ, ο οποίος έληξε με 2-1 υπέρ της Ελβετίας.

Η σερβική ομοσπονδία ζητά την τιμωρία των Γκράνιτ Τζάκα και Σέρνταν Σακίρι, οι οποίοι μετά τα γκολ σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.

Η σερβική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί στη FIFA και για το γεγονός ότι ο Σακίρι έπαιξε έχοντας στα παπούτσια του τη σημαία του Κοσόβου.

«Είναι σαφές ότι τη στιγμή της επίτευξης γκολ ένας παίκτης αισθάνεται ιδιαίτερα συναισθήματα, αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να αφήσουμε την πολιτική έξω από το ποδόσφαιρο». 

Με αυτά τα λόγια, ο γεννημένος το Σαράγεβο, προπονητής της εθνικής Ελβετίας Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς, Βόσνιος με κροατική καταγωγή, που έχει αποκτήσει ελβετική υπηκοότητα, απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τον σχηματισμό του «αλβανικού αετού» τον Σακίρι και Τσάκα που σκόραραν τα δύο γκολ στη μεγάλη νίκη της Ελβετίας απέναντι στη Σερβία.