Σε συγκλονιστικό ντέρμπι εξελίχθηκε η υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, με το τελευταίο ζευγάρι Ρωσία - Κροατία να τα δίνουν όλα στη διάρκεια του αγώνα και τους Κροάτες να παίρνουν το χρυσό εισιτήριο με 3 - 4 στη διαδικασία των πέναλτι. 

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση αλλά, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι Κροάτες βρήκαν τρόπο να ρίξουν τον ρυθμό και να έχουν εκείνη κάποιες καλές στιγμές.

Μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς, όμως όλα άλλαξαν στο 31'. Ο Τσερίσεβ συνδυάστηκε με τον Τζιούμπα και έπιασε εκπληκτικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι για το 1-0. Το σκηνικό άλλαξε οκτώ λεπτά αργότερα όταν Στρίνιτς, Πέρισιτς συνδυάστηκαν, ο Μάντζουκιτς γύρισε τέλεια για τον Κράμαριτς και εκείνος με κεφαλιά έκανε το 1-1 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έμειναν σε χαμηλά επιπέδα και δεν πέτυχαν νέο τέρμα. Τα γκολ για τις δύο ομάδες πέτυχαν στην παράταση της αναμέτρησης ο Βίτα (101') με κεφαλιά και ο Φερνάντες (115') με τον ίδιο τρόπο. Τη λύση ήρθε να δώσει η διαδικασία των πέναλτι, με τους Κροάτες να παίρνουν τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά με σκορ 3 - 4 στη διαδικασία.

Τα πέναλτι

Σμόλοβ. Το πιάνει ο Σούμπασιτς! Μένει το 0-0
Μπρόζοβιτς. Γκολ 1-0 η Κροατία
Τζαγκόεβ. Γκολ. 1-1 η Ρωσία
Κόβατσιτς. Το πιάνει ο Ακινφέεβ! Μένει το 1-1
Φερνάντες. Αουτ! Μένει το 1-1
Μόντριτς. Γκολ! 2-1 η Κροατία
Ιγκνασέβιτς. Γκολ. 2-2 η Ρωσία
Βίντα. Γκολ. 3-2 η Κροατία
Κουζιάεβ. Γκολ. 3-3 η Ρωσία
Ράκιτιτς. Γκολ. 3-4 η Κροατία

Οι συνθέσεις

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέεβ, Κουντριάσοβ, Ιγκνασέβιτς, Κουτσεπόβ, Φερνάντες, Κουζιάεβ, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (54' Ερόχιν), Τσερίσεβ (67' Σμόλοβ), Γκολόβιν (102' Τζαγκόεβ), Τζιούμπα (80' Γκαζίντσκι).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς (74' Πίβαριτς), Βίντα, Λόβρεν, Βρσάλικο (97' Τσόρλουκα), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Πέρισιτς (63' Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (88' Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς.