«Ειλικρινά αυτό το μετάλλιο είναι από τα πιο σημαντικά στην καριέρα μου. Καμία σχέση με το αντίστοιχο του Λονδίνου το 2016. Θα ήθελα να το αφιερώσω στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν τόσο πολύ στις καταστροφικές πυρκαγιές και φυσικά και στη δική μου οικογένεια που με στηρίζει».

Με εκπληκτικό ντεμαράζ στο δεύτερο πενηντάρι, ο Απόστολος Χρήστου ανέβηκε και πάλι στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, και πάλι στο ίδιο αγώνισμα, τα 100 ύπτιο, αλλά χαρακτήρισε πολύ πιο δύσκολο το σημερινό χάλκινο μετάλλιο σε σχέση με εκείνο του 2016.

«Καμία σχέση με το 2016, ο πήχης είναι πολύ ψηλά εφέτος και ιδιαίτερα στο ύπτιο, σε ένα πολύ δυνατό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Χθες ο ημιτελικός που έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα, ότι πρέπει να μπω με υπομονή όσο και αν θέλω το μετάλλιο και την επίδοση. Αυτό έκανα στον τελικό, όπου μετράει η θέση και όχι η επίδοση, κράτησα δυνάμεις για το τέλος και δικαιώθηκα. Ήταν σαφώς πιο μελετημένη η κούρσα μου απόψε, μπορεί να είναι αρκετά μακριά από το 53.30 αλλά δεν ενδιαφέρει καθόλου, αφού μετράει το μετάλλιο», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής, που κολυμπούσε δίπλα στον καλό του φίλο, τον Ιταλό Σιμόνε Σαμπιόνι, με τον οποίο είχε μοιραστεί το χάλκινο μετάλλιο το 2016, αλλά τώρα το πήρε μόνος του.
«Είναι ένας καλός φίλος γιατί έχουμε κάνει και μαζί προετοιμασία, αλλά και εξαιρετικός κολυμβητής. Αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για μένα, καθώς θα κρινόταν ανάμεσα σε μένα και σε εκείνον το μετάλλιο. Τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά μετά από αυτή την επιτυχία»

Γκολομέεβ: Περιμένουμε κέρασμα

«Έσπασε» τα χρονόμετρα ο Κριστιάν Γκολομέεβ, καταρρίπτοντας για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 πεταλούδα, καθώς είχε επίδοση 23.22 στον απογευματινό ημιτελικό και πέρασε με την 3η καλύτερη στον αυριανό τελικό. Όμως το μυαλό του ήταν και στον Χρήστου. «Πήρα μεγάλη δύναμη από αυτή την επιτυχία του και χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ. Τώρα περιμένουμε κέρασμα από τον Τόλη», είπε χαμογελώντας ο Κριστιάν Γκολομέεβ, που είχε πει το πρωί ότι τα ρεκόρ γίνονται πιο εύκολα το απόγευμα!
«Ισχύει, αλλά το πίστευα. Στην προθέρμανση ένιωθα καλά από το πρωί. Έκανα καλή κούρσα, αν και στην εκκίνηση κάτι δεν μου πήγε καλά, όμως το κάλυψα. Έχω περιθώρια βελτίωσης για τον τελικό, ενώ μην ξεχνάμε ότι πέρυσι δεν ήμουν τόσο καλός στην πεταλούδα, δεν μου έβγαινε, ενώ τώρα είμαι στον τελικό».

Δράκου: Χάρηκα πολύ για τον Τόλη

«Ήταν πολύ κακή κούρσα. Γλίστρησα στην εκκίνηση και έφυγα στον πάτο. Το δυνατό μου σημείο είναι το πρώτο πενηντάρι, αφού το έχασα δεν είχα καμία πιθανότητα. Γενικά ήταν ένα πολύ κακό κατοστάρι».
Η Νόρα Δράκου είχε το παράπονο μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο, όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή: «Όλα τα κακά τα αφήνω για το Ευρωπαϊκό στο τέλος, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Λίγο η συγκέντρωση, λίγο η πίεση, το άγχος. Τι να πω είναι κρίμα, αλλά τι να κάνουμε δεν πειράζει» τόνισε και αμέσως χαμογέλασε γιατί θυμήθηκε τι προηγήθηκε πριν από τη δική της κούρσα.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τον Τόλη γιατί το αξίζει, είναι ένας ταλαντούχος αθλητής και μπράβο του. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν παίρνουν τα παιδιά μετάλλια. Έβλεπα την κούρσα στην τηλεόραση και άρχισαν να μας παίρνουν για να πάρουμε θέση και τους λέω: αφήστε με ένα λεπτό, θα πάρει μετάλλιο».

Ο Ανδρέας Βαζαίος δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις μετά τον τελικό του στα 200 μικτή ατομική όπου ήταν 5ος.