Η FIFA ανακοίνωσε τους τρεις ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου της περασμένης σεζόν, με τα ονόματα να μην προκαλούν την παραμικρή έκπληξη. Ο λόγος φυσικά για τους Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης, εθνική Πορτογαλίας), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης, εθνική Κροατίας) και Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ, εθνική Αιγύπτου). Η απουσία του Λιονέλ Μέσι προκαλεί μεν μια μικρή εντύπωση, όμως ως συνήθως παίζει ρόλο το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα και η εθνική Αργεντινής δεν κατάφεραν να διακριθούν σε Champions League και Παγκόσμιο Κύπελλο αντίστοιχα.

Ο Ρονάλντο δεν πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ωστόσο ήταν σημαντικός στην πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης προς την κατάκτηση του Champions League, όπως και στο καλό δεύτερο μισό των Μερένγκες στη La Liga. Ο Μόντριτς όχι μόνο ήταν καταλυτικός στην κατάκτηση του Champions League από τους Μαδριλένους, αλλά έφτασε και στον τελικό του Μουντιάλ με την εθνική Κροατίας. Τέλος, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Premier League, ενώ ήταν καθοριστικός στην πορεία της Λίβερπουλ έως τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα θα διεκδικήσουν οι Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, εθνική Βελγίου), Ούγκο Λορίς (Τότεναμ, εθνική Γαλλίας) και Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ, εθνική Δανίας), με το όνομα του γκολκίπερ της Λέστερ να αποτελεί έκπληξη, ενώ το αντίστοιχο του κορυφαίου προπονητή οι Ζλάτκο Ντάλιτς (εθνική Κροατίας), Ντιντιέ Ντεσάμπ (εθνική Γαλλίας) και Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης).

Οι  αναρτήσεις της FIFA:

πηγή:to10.gr