Για πρώτη φορά έπειτα από δυο χρόνια, o Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρεθεί ξανά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του Ραφαέλ Ναδάλ πως δεν θα αγωνιστεί στο Παρίσι, οι βαθμοί που έχει εξασφαλίσει με την παρουσία του στον 3ο γύρο του Paris Masters, είναι αρκετοί, ώστε να βρίσκεται ξανά στο... ρετιρέ της ATP.

Ανεξάρτητα με όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματά του στο τουρνουά, θα είναι μπροστά από τον Ισπανό τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου. Την τελευταία φορά που ήταν στο Νο1 ο Σέρβος, ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2016! Την επόμενη μέρα τον έριξε από την κορυφή ο Άντι Μάρεϊ και τις επόμενες δυο σεζόν οι Ναδάλ και Φέντερερ άλλαζαν θέση στην κορυφή.

Μάλιστα, θα γίνει ο πρώτος τενίστας από το 2000 που θα καταφέρει να κερδίσει 20 ή περισσότερες θέσεις για να βρεθεί στην κορυφή μέσα στην ίδια σεζόν! Θυμίζουμε πως έχει βρεθεί και στο Νο22 μέσα στο 2018.

Ο τελευταίος παίκτης που ήταν εκτός του Top-20 και μέσα στην ίδια χρονιά κατάφερε να σκαρφαλώσει στο Νο1, ήταν ο Ρώσος, Μάρατ Σάφιν. Το 2000, ο Ρώσος είχε βρεθεί και στο Νο38, πριν "αναρριχηθεί" στην κορυφή.

O Tζόκοβιτς θα βρεθεί για 224η εβδομάδα στην κορυφή και έχει το 5ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία, πίσω απ' αυτά των Ρότζερ Φέντερερ (310 εβδομάδες), Πιτ Σάμπρας (286 εβδομάδες), Ιβάν Λεντλ (270 εβδομάδες) και Τζίμι Κόνορς (268 εβδομάδες).