Το ζητούμενο ήταν η νίκη. Να συνεχίσει ο Ολυμπιακός μετά το «διπλό» στο Περιστέρι. Κι αυτό έγινε τελικά. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 της ομάδας του Αγρινίου σε ένα ματς που θα μπορούσαν να είχαν νικήσει με μεγαλύτερο σκορ, καθώς δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Κυριακίδης έκανε για μια ακόμα φορά πολύ καλή εμφάνιση και τους σταμάτησε πολλές φορές, τελειώνοντας το ματς με 13 επεμβάσεις. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και τώρα τον περιμένει ένα πολύ σημαντικό ματς, την Κυριακή (9/12, 15:30) στην Ξάνθη που είναι ματς «κλειδί» για τη συνέχεια της σεζόν και το μεγάλο στόχο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Παναιτωλικό ήταν ένα γρήγορο γκολ. Σε αυτά τα ματς είναι απαραίτητο να πάρεις από νωρίς το προβάδισμα για να βάλεις τις βάσεις για τη νίκη. Κι αυτό έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 1-0 αρκετά γρήγορα. Χρειάστηκαν μόλις 11 λεπτά για να πάρουν το προβάδισμα. Παίζοντας σε γρήγορο τέμπο, με πολλή δουλειά από τα άκρα, ειδικά από τα δεξιά με Ποντένσε και Ομάρ. Οι δύο τους μάλιστα ήταν εκείνοι που συνεργάστηκαν στη φάση που άνοιξε το σκορ. Αυτό το γκολ έδιωξε το άγχος και επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να έχουν ακόμα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Με την κατοχή να είναι σταθερά πάνω από το 65%!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στο αρχικό σχήμα, στην κορυφή της επίθεσης, τον Γκερέρο. Και ο Ισπανός επέστρεψε στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού σκοράροντας. Ήταν εκείνος που στο 25' έβαλε και το δεύτερο γκολ, δίνοντας… αέρα στους «ερυθρόλευκους» με δύο γκολ διαφορά. Μια οργανωμένη επίθεση που έφερε την ομάδα του Μαρτίνς στο 2-0 και ουσιαστικά σηματοδότησε το μεγάλο… βήμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών! Δείχνοντας ο 28χρονος πώς επέστρεψε για τα καλά. Δείχνοντας πώς είναι έτοιμος να βοηθήσει στη συνέχεια. Ο επιθετικός το χρειάζεται το γκολ.

Οι αριθμοί έδειξαν πώς ο Ολυμπιακός έκανε από τα καλύτερα 45λεπτα της σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το πρώτο μέρος με 12 τελικές, οι 10 στο τέρμα, δύο γκολ και τον Κυριακίδη να μην επεμβαίνει μόλις σε περιπτώσεις. Εντυπωσιακό ποσοστό αποτελεσματικότητας σε ό,τι αφορά και τις φάσεις και τις τελικές προσπάθειες. Αυτό ήταν το ζητούμενο που έπρεπε να βελτιώσουν ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του κι αυτό έδειξαν να κάνουν στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναιτωλικό που στάθηκε αρκετά καλά, παρότι ήταν πίσω στο σκορ. Η δε κατοχή της μπάλας ήταν στο 66%-34%.

Το τέμπο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έπεσε. Ο Παναιτωλικός έπαιξε πιο κλειστά, δείχνοντας ξεκάθαρα τη διάθεσή του να μην δεχθεί άλλο γκολ και μην αφήσει τον Ολυμπιακό να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο στο ματς, αλλά δεν κατάφεραν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους να κάνουν κάποια μεγάλη φάση. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 53' όταν και αποβλήθηκε ο Χαντάκιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω στον Γκερέρο. Με τον Ολυμπιακό να πιέζει πλέον ασφυκτικά τους Αγρινιώτες.

Μέσα σε έξι λεπτά, από το 61' ως το 67' ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις καλές στιγμές, με αποκορύφωμα τη φάση του 64ου λεπτού με τον Γκερέρο που βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά ο τελευταίος έκανε μια τεράστια επέμβαση με τα πόδια! Το ίδιο είχε κάνει κι ένα λεπτό νωρίτερα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού στο βολέ του Κούτρη έξω από την περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν το προφανές, να «καθαρίσουν» το ματς με ένα τρίτο γκολ και οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο ματς στο 70ό λεπτό. Σε μια κόντρα, ο Βούκοβιτς είχε αργή αντίδραση, ο Αλ. Καμαρά ήταν πολύ γρήγορος και πλάσαρε τον Ζοζέ Σα για το 2-1.

Μετά το γκολ του Παναιτωλικού ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο. Αν και το προβάδισμά του ήταν μόλις στο ένα γκολ, ο Μαρτίνς επέλεξε να κάνει «φρεσκάρισμα» στην ενδεκάδα με τον Τοροσίδη στη θέση του Ναουέλ και τον Ομάρ να παίζει ως δεξί εξτρέμ. Κατοχή της μπάλας, ο Παναιτωλικός δεν πέρασε τη σέντρα, αλλά με εξαίρεση την κεφαλιά του Σισέ στο 81', από ένα κόρνερ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν άλλη φάση. Παίζοντας με τη… φωτιά από τη στιγμή που δεν τελείωναν το ματς. Αλλά τελικά πήραν τη νίκη και συνεχίσουν την πορεία τους.

Πηγή: gavros.gr