Σε ένα ματς με απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων, ο Αρης επικράτησε με 1-0 της Λαμίας, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ματίγια στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων! Το φινάλε του ματς πάντως βρήκε τον κόσμο της ομάδας να γιουχάρει μαζικά, με τις αποδοκιμασίες να έχουν αρχίσει από τα μέσα του Β΄ μέρους. Κι αυτό καθώς η ομάδα τους παρουσίαζε κάκιστο θέαμα φλερτάροντας έντονα ακόμη και με την ήττα.

Στους 22 βαθμούς ο «Θεός του πολέμου», πανηγύρισε την 7η νίκη του, την οποία είχε ανάγκη όσο τίποτα άλλο. Από την πλευρά της η Λαμία έφτασε κοντά στο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως τελικά γνώρισε την 8η ηττα της παραμένοντας στους 14 βαθμούς.

11άδα με Ιντζόγλου, Βαλεριάνο ο Αρης
Ο Παντελίδης παρέταξε τον Άρη με τον Κουέστα κάτω από την εστία, τους Βέλεθ, Δεληζήση στα στόπερ τον Βαλεριάνο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κωνσταντινίδη. Από εκεί και πέρα στα χαφ έπαιξαν Ματίγια και Ιντζόγλου, με τον Γκάμα να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Ματέο Γκαρσία στο δεξί ο Ματέο Γκαρσία, στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιγκινί και πίσω του ο Μαρτινες.

Με 4-2-3-1 παρατάθηκε και η Λαμία από τον Μάκη Χάβο, με τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης, πίσω του τον Τόμας, αριστερά τον Καραμάνο και δεξιά τον Μπερτόλιο.

Η ατυχία με Γκάμα
Το ματς άρχισε στραβά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 11’ ο Μπρούνο Γκάμα τραυματίστηκε από μαρκάρισμα αντιπάλου, με τον Αλεξ Μενέντεθ να παίρνει τη θέση του.

Όλα… μηδέν στο πρώτο ημίχρονο
Ενα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα του φετινού πρωταθλήματος ήταν αυτό ανάμεσα στις δύο ομάδες. Χωρίς ρυθμό, χωρίς φάσεις, με τον Αρη να έχει μια φλύαρη υπεροχή, αλλά να μην βρίσκει διαδρόμους απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Για την ακρίβεια, ο Αρης είχε όλη κι όλη μια καλή φάση σε όλο το πρώτο μέρος, αυτή στο 14’ με την κεφαλιά του Βέλεθ από εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια την οποία έδιωξε ο Σαράνοβ.

Από την πλευρά της η Λαμία έπαιζε «συντηρητικά», κυρίως με αντεπιθέσεις χωρίς όμως να κάνει ευκαιρία. Ο Βασιλαντονώπουλος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της (ξεχώρισαν και οι Τομας, Μπεχαράνο) με μερικές επικίνδυνες επελάσεις από τα δεξιά για την άμυνα του Αρη.

Μια από τα ίδια και… Γιουνές
Το πρώτο 20λεπτο του Β΄ μέρους είχαμε το ίδιο κακό πρόσωπο από τον Αρη. Ετσι στο 64’ ο Παντελίδης απέσυρε τον αρνητικό (για μία ακόμη φορά) Μαρτίνες, πέρνώντας στη θέση του τον Γιουνές. Ο Τυνήσιος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης και ο Ντιγκινί έπαιξε πίσω του πλέον.

Αγγιξε το γκολ η Λαμία
Η Λαμία βλέποντας ότι ο αντίπαλός της ήταν απογοητευτικός, «ξεθάρρεψε»  και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη στο 65’, ΄που ήταν και η πρώτη της καλή στιγμή στο ματς. Συγκεκριμένα ένα γυριστό σουτ του Μπερτόλιο έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Κουέστα. Ο Αρης έδειχνε «κοιμισμένος», με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το γκολ και στο 71’ με μια προβολή του Μπαράλες που έφυγε ελάχιστα άουτ!

Ο Αρης που έδειχνε να έχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης και  συγκέντρωσης απείλησε από την πλευρά του στο 66’ (σουτ Γκαρσία), στο 78’ (τακουνάκι Ντιγκινί), ενώ στο 79’ είχε και την καλύτερη στιγμή του με ένα κοντινό πλασέ του Γιουνές  που έβαλε άτσαλα το πόδι του.

«Γιούχα» από το 65′
Η ώρα περνούσε, ο κόσμος του Άρη «έβραζε» με την εικόνα της ομάδας του και όλα έδειχναν οτι το 0-0 θα παρέμεινε ως το τέλος. Τελικά ο Χαβιέ Ματίγια έδωσε τη λύση με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Η μπάλα πέρασε απο όλους, ο Σαράνοφ που ήταν εξαιρετικός ως εκείνο το σημείο έκανε κακή εκτίμηση, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Γκολ, ξέσπασμα και… αποδοκιμασίες
Η εξέλιξη αυτή έφερε το ξέσπασμα των οπαδών του Άρη που πανηγύρισαν έξαλλα! Το τελευταία σφύριγμα όμως τους βρήκε και πάλι να αποδοκιμάζουν παίκτες και Παντελίδη ζητώντας η απόδοση της ομάδας τους επιτέλους να αλλάξει.

Το κλειδί:  Η επιμονή των κίτρινων ως το τελευταία λεπτό των καθυστερήσεων. Σε προηγούμενα ματς παρατούσαν την προσπάθεια όταν αυτό… στράβωνε. Αυτή τη φορά κυνήγησαν το γκολ ως το φινάλε και τελικά δικαιώθηκαν.

Το 10άρι: Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια ήταν λυτρωτική για την ομάδα του. Δικαίως το 10άρι απονέμεται στον Ισπανό μέσο

Στον πάγκο: Κανονικά θα πρέπει να βάλουμε… όλη την ομάδα του Άρη. Ομως επιλέγουμε τον Μαρτίνες. Για μία ακόμη φορά ο Αργεντινός επιτελικός μέσος πέταξε στα σκουπίδια μια ακόμη ευκαιρία, καθώς απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες δεν κατάφερε και πάλι να «φανεί».

Γιατί κόουτς: Μετά την τόσο μεγάλη διακοπή θα περίμενε κανείς να δούμε έναν Άρη με νεύρο, τσαγανό και πάθος. Αντιθέτως είδαμε μια ομάδα χωρίς ψυχολογία και όλα τα παραπάνω.

Πηγή άρθρου: to10.gr