ΔΕΝ ΞΕΡΩ πόσο αστείο είναι να αναφέρεται κάποιος χασκογελώντας στον θάνατο, εν ώρα υπηρεσίας, δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ, στις 5 Ιουλίου του 2019, με ασυγκράτητα χαμόγελα μιλούσε για τον θάνατο του Παναγιώτη Λάσκαρη και του Αθανάσιου Ζάγκα, οι οποίοι έπεσαν με το F-16 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, στις 26 Ιανουαρίου του 2016, συμμετέχοντας σε συμμαχική άσκηση, συνδυάζοντάς τη με την ημέρα κατάληψης του Μαξίμου από τον ΣΥΡΙΖΑ! Εκεί, όμως, που η «συνέπεια» λόγων και έργων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταχωριστεί στις πλέον «φιλολαϊκές» για το πολιτικό μας σύστημα σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, είναι η τετραετία της πρωθυπουργίας του. Διότι, ενώ μέχρι τον Γενάρη του 2015 μάς είχε «παραμυθιάσει» ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσε όλα τα μέτρα λιτότητας, στη συνέχεια, αμέτρητες φορές... αναδόμησε τις υποσχέσεις του!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ εποχή που ζάλιζε την κοινωνία με τις διαβεβαιώσεις του ότι η κυβέρνησή του θα υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα των αεροδρομίων, παρέδιδε μέσα στο Μαξίμου, στους αξιωματούχους της Fraport, τα 14 αεροδρόμια και με έπαρση δήλωνε ότι «ήταν μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα». Αλλά τις ξεχασμένες προεκλογικές θέσεις του τις είχε θυμηθεί και στις 25 Ιανουαρίου του 2017, με τη συμπλήρωση δύο ετών στην εξουσία. Τότε, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα. Και είχε επαναλάβει αυτά τα «λόγια του αέρα» λίγες ημέρες πριν, από το Ζάππειο, όπου υποσχόταν επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ! Όμως, στον λογαριασμό του μνημονίου που μας «σερβίρισε», το αφορολόγητο «έκανε βουτιά» κάτω από τα 6.000 ευρώ. Ήταν άλλο ένα χαράτσι 650 ευρώ, για κάθε μισθωτό, συνταξιούχο και μεροκαματιάρη!

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά τα «φιλολαϊκά» μέτρα, που εκτενώς αποκάλυψε στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» την Κυριακή ο Γιώργος Αυτιάς, εντάχθηκαν στο προεκλογικό κλίμα του 2019. Ακόμη και εκείνη η παρωδία των «εγκαινίων» του Μετρό Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβριο του 2018, με μουσικές και τρένα που είχε φέρει από την Ιταλία, τα οποία επεστράφησαν μία εβδομάδα αργότερα... Αυτά είναι μερικά από τα μεγάλα «επιτεύγματα» εκείνης της «λαμπρής» σελίδας της σύγχρονης ιστορίας μας. Γι’ αυτό ο λαός μας, σεβόμενος την παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο Αβραάμ Λίνκολν, θα τους «περιποιηθεί» αναλόγως. Διότι γνώριζε ότι η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα που σκοτώνεις τον εχθρό σου. Τώρα, όμως, έμαθε ότι με την ψήφο σου σκοτώνεις και το μέλλον των παιδιών σου!

* Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή