ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ προηγούμενο στην πολιτική ιστορία των πολιτικών θεσμών σε ολόκληρο τον πλανήτη, ύστερα από οποιασδήποτε μορφής εκλογική διαδικασία, αρχηγός πολιτικού κόμματος να φτάνει στην κορυφή από το πουθενά και οι παρακοιμώμενοί του να ονειρεύονται ότι διεκδικούν την εξουσία, ακόμη και όταν είναι ξύπνιοι! Και αυτοί οι διάττοντες αστέρες της πολιτικής πρωτοτυπίας, αν και «φυτευτοί» στον πολιτικό στίβο, να δηλώνουν ότι διεκδικούν την εξουσία παραβλέποντας ότι ποτέ δεν ήταν ούτε μέλη ούτε καν φίλοι στον πολιτικό σχηματισμό που «μεταφυτεύτηκαν»! Περιττό βέβαια να αναφερθεί ότι ο περί ου ο λόγος, ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν γνώριζε, μέχρι τις πρόσφατες εκλογές και λίγους μήνες πριν από την ανάδειξή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τι ήταν αυτό το κόμμα! Και δεν γνώριζε, γιατί απαξιούσε να μάθει! Και επειδή δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά σε άλλη ήπειρο μέχρι πριν από λίγους μήνες, χαμογελούσε υποτιμητικά για τα κομματικά τσιτάτα και τα προγράμματα, τα οποία τώρα όχι μόνο λέει ότι ασπάστηκε αλλά και για τα οποία επαίρεται μετά την όψιμα εμφανιζόμενη αριστεροσύνη του!

ΟΜΩΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα σε λίγες εβδομάδες, αν και νεοπροσήλυτος αριστερός του χαβιαριού, ενεπλάκη σε μια σχέση εκτίμησης κάποιων αλλά και αποστροφής με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κερδίζοντας όμως την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρά ταύτα η ελληνική κοινωνία αναρωτήθηκε μήπως πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι μέρες του ήταν μετρημένες; Και φαίνεται ότι δεν πέφτει έξω! Γιατί η εκπόρθηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη έγινε με την επιμονή της προβολής της εικόνας και του ύφους του, αντί της ουσίας των αυτοδιαψευδόμενων πολιτικών μηνυμάτων του.

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ του, όμως, στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ οξύνει και πληθαίνει τις κραυγές του συνόλου σχεδόν των ιστορικών κομματικών στελεχών του, σε σημείο που επωνύμως να καταγγέλλονται ο Κασσελάκης και η «παρέα» του για ιδεολογική λοξοδρόμηση του κόμματος. Επομένως, φυσική συνέπεια είναι η κομματική συρρίκνωση, η οποία είναι έκδηλη από το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και επιβεβαιώνεται από όλες τις δημοσκοπικές έρευνες. Γι’ αυτό στο δίλημμα «μένουμε ή φεύγουμε», μία είναι η απάντηση κορυφαίων στελεχών. Όχι μόνο να μείνουν ο Τζουμάκας, ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Βίτσας και πολλοί άλλοι, που ο Κασσελάκης τούς έχρισε αντάρτες και κομματικούς υπονομευτές και τους παραπέμπει για διαγραφή, αλλά να φύγει εδώ και τώρα ο Κασσελάκης! Και το ερώτημα είναι αν η «μπόρα» πάρει και τον Τσίπρα, που δεν το κρύβουν πια τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Αλέξης επέλεξε τον Στέφανο αντ’ αυτού επειδή είναι αναλώσιμος! Έπειτα απ’ όλα αυτά, το αριστερόμετρο δείχνει ότι ο πολιτικός «κρετινισμός» στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ιάσιμος!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 2/11/2023