Δεν μπορούσε άλλωστε να πει κανείς πολλά πράγματα, για το μπάλωμα ανεπάρκειας και ακυρωμένων προσδοκιών, που επέλεξε ο σημερινός Πρωθυπουργός, ως τελευταία πράξη του δράματος της διακυβέρνησής του.

Η έννοια του ανασχηματισμού ωστόσο, διατηρεί ακέραια τη χρησιμότητά της για το μέλλον. Για το ραντεβού με τις κάλπες των επόμενων εκλογών.

Εκεί, θα καταγραφεί με τρόπο που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, η απόφαση συνείδησης και ευθύνης των Ελλήνων, να τον «παρκάρουν» στο περιθώριο.

Σε εκείνο το ραντεβού με τις κάλπες, θα καταγραφεί ένας «ανασχηματισμός» εθνικής νοοτροπίας. Η προηγούμενη Ελλάδα, εκείνη η οποία ανέχτηκε τον λαϊκισμό και πλήρωσε βαρύ τίμημα γι’ αυτό, θα δώσει τη θέση της στην Ελλάδα του μέλλοντος.

Την Ελλάδα της δημιουργίας. Της ευθύνης. Της συνέπειας. Της αξιοκρατίας. Της λογοδοσίας. Του σεβασμού στους Θεσμούς.

Αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα έχασε πολύ έδαφος στη σκάλα της κανονικότητας. Πολλά από όσα θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζουν, ως κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με Θεσμούς που λειτουργούν και προκαλούν τον σεβασμό, ανατράπηκαν στην πράξη.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι, στα χέρια του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, η Ελλάδα έχασε την ψυχή της. Στα χέρια μιας, μονάχα στα λόγια, δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης.

Είναι αλήθεια ότι, δεν άξιζε στον λαό μας τέτοια κακή τύχη. Τέτοια άδικη μοίρα. Γι’ αυτό και, από την επομένη των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν μπροστά τους δύσκολο έργο.

Να γιατρέψουν τις πληγές που άνοιξε η διακυβέρνηση Τσίπρα τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και αναφορικά με τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Από αυτό το προσκλητήριο, δεν εξαιρείται κανένας Έλληνας. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλώνουν το χέρι σε κάθε ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας, αποφασισμένο να συμμετάσχει στην εθνική μάχη για την εθνική ανασυγκρότηση.

Η μάχη για την επόμενη Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει.

Και τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε.