Εδώ και δύο και πλέον μήνες κρατούνται παράνομα στην Τουρκία δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ο καθένας από εμάς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προσπαθούμε να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στη γείτονα, για να επιτύχουμε την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους στην Πατρίδα.

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, την Τουρκία για καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου και έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπρόσθετα, όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ την κατηγορούν σε επίσημα ψηφίσματα για ανυπαρξία κράτους δικαίου.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σε έγγραφη ανακοίνωση, την οποία εγκρίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας, χαρακτηρίζει έναν πολίτη που εμπλέκεται σε εκκρεμή ενώπιον της Δικαιοσύνης ποινική υπόθεση ως «ναρκέμπορα»!

Ο δε, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – που είναι νομικός – αντί να αποτρέψει αυτόν τον απεχθή και απαξιωτικό χαρακτηρισμό, όχι μόνο τον υιοθετεί, αλλά εκφράζει αγανάκτηση για το γεγονός ότι ο εν λόγω πολίτης του τηλεφώνησε ζητώντας να πληροφορηθεί τον συντάκτη της ανακοίνωσης, προκειμένου να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του για να προστατεύσει την προσωπικότητά του.

Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι το τεκμήριο της αθωότητας – ακρογωνιαίος λίθος του πυρήνα του δικαιϊκού πολιτισμού – υπάρχει κατά το δοκούν και κατά βούληση! Σκόπιμα περιφρονούν οι κυβερνώντες ότι το τεκμήριο αυτό είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών, κυρίως δε είναι ασπίδα προστασίας οποιουδήποτε κατηγορείται για οτιδήποτε μέχρι την τελική κρίση από τη Δικαιοσύνη με αμετάκλητη απόφαση. Κοντολογίς, το τεκμήριο αθωότητας είναι δικαιϊκή αξία μη διαπραγματεύσιμη.

Εν προκειμένω η κυβέρνηση της χώρας, που κατηγορεί την Τουρκία για έλλειψη κράτους δικαίου και ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, πράττει ακριβώς εκείνα, για τα οποία κατηγορεί τη γείτονα! Αποκαλεί έναν πολίτη, οικογενειάρχη και οικονομικό παράγοντα του τόπου, «ναρκέμπορα», περιφρονώντας, εκτός των άλλων, μία πολύ σοβαρή ενδεχόμενη συνέπεια: η δημοσιοποίηση από τον κ. Μαρινάκη στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, της αγνόησης του τεκμηρίου αθωότητάς του θα εκθέσει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα! Προφανώς, κύριοι της κυβέρνησης, τέτοιες παράνομες συμπεριφορές, στα όρια της πολιτικής ανηθικότητας, «είναι άδικες και δεν μπορεί να γίνουν πράξη»!