Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας, στήριξε με νύχια και με δόντια τον πολιτικό του καθρέπτη, Παύλο Πολάκη, η αλήθεια είναι ότι μετά την συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός «απέσυρε» από το πολιτικό προσκήνιο τον «αψύ Σφακιανό». Προφανώς συνειδητοποίησε έστω και με καθυστέρηση (πολλών ετών) ότι η απόλυτη ταύτιση με τον πολιτικό τραμπούκο, δεν κάνει και το μεγαλύτερο καλό στην απερχόμενη κυβέρνηση.

Πάντως, το γεγονός ότι το Μαξίμου, αποφάσισε να αποσύρει τον Πολάκη, επιβεβαιώνει εκτός των άλλων και την διαχρονική φήμη, που συνοδεύει τον πολιτικό νεκροθάφτη της Αριστεράς. Το γεγονός δηλαδή, ότι στην προσπάθεια του, να ανελιχθεί ο ίδιος πολιτικά, ισοπεδώνει, όποιον και ότι βρει μπροστά του. Ωστόσο στην περίπτωση Πολάκη, δεν ισχύει αυτό, αφού επί της ουσίας, ο Τσίπρας, κρύβει όχι ένα, όχι δύο, αλλά αρκετούς «Πολάκηδες» μέσα του.

Επί της ουσίας αν ένας βουλευτλής τον εκφράζει πραγματικά αυτός είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ωστόσο για τις ανάγκες και μόνον της προεκλογικής παράστασης, κρίθηκε σκόπιμο να «αποσυρθεί» από την σκηνή ο ντελάλης της κυβέρνησης.