Παρά το ισχυρό βέτο της κυρίας Μπετυς Μπαζιανα (σύζυγος του απερχόμενου Τσίπρα) ο πρόεδρος Αλέξης πείστηκε να απομακρύνει από την κυβερνητική βιτρίνα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολακη. Έτσι πλέον ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας για τον μέχρι πρότινος ζωηρό Σφακιανό είναι το προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Ο Τσιπρας τον αφαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες από την κομματική μαρκίζα, υιοθετώντας την άποψη ότι οι πολιτικοί τραμπουκισμοί του Παυλαρα, έκαναν τεράστια ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παντως η εξέλιξη αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τον Σφακιανό, που σε μια δύσκολη στιγμή, βλέπει τον Τσίπρα να τον «χώνει τρία μέτρα κάτω από τη γη», αφού πλέον θα δυσκολεύεται ακόμη και να επανεκλεγεί βουλευτής στα Χανιά. Με δεδομένο μάλιστα ότι η δυνατότητα της μετακίνησης στην Αθήνα είναι περιορισμένη, ο Πολακης με την αμέριστη συμπαράσταση Τσίπρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με το πολιτικό του τέλος.

Υ.Γ.: Το απόγευμα της Κυριακής όσοι ταξίδευαν μαζί του από Χανιά για Αθήνα, αντιλήφθηκαν δια γυμνού οφθαλμού ότι ο Παυλάρας δεν διανύει και τις πιο λαμπρές πολιτικές του μέρες.