Ο βασικός λόγος που οι πολίτες στις εκλογές του 2019 έδωσαν ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε να κάνει με το γεγονός ότι έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια επιθυμούσαν διακαώς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων σε συνδυασμό με την προσπάθεια χειραγώγησης των «αρμών της εξουσίας» είχαν ενοχλήσει την πλειονότητα του κόσμου.

Στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού είδαν τον ηγέτη που διέθετε όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Και τότε κανείς δεν γνώριζε ούτε το «Μαζί» του Σκέρτσου ούτε όσα μετά τις εκλογές άρχισαν να ξετυλίγονται. Το ζητούμενο για τον κόσμο ήταν πώς η χώρα θα έμπαινε ξανά σε μια τροχιά λογικής και ρεαλισμού.

Μετά την ταλαιπωρία των τεσσεράμισι ετών, οι πολίτες αναζητούσαν τη σοβαρότητα απέναντι στον Πολάκη, τον Καμμένο, την Τασία και τον Πετσίτη. Επιθυμούσαν μια κανονικότητα στη Δικαιοσύνη, αποδοκιμάζοντας τα σχέδια που ακούστηκαν από την Μπέτυ Μπαζιάνα και τον Παύλο Πολάκη. Ο κόσμος τρόμαζε βλέποντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με την ανοχή του Τσίπρα, να προσπαθεί να οικοδομήσει ένα παραδικαστικό σύστημα, που είχε ως απώτερο στόχο να θέσει σε καθεστώς ομηρίας πρώτιστα τους πολιτικούς αντιπάλους του λαοπρόβλητου πρώην πρωθυπουργού. Οι πολίτες με την ψήφο τους αποδοκίμασαν κάθε προσπάθεια κατάλυσης των θεσμών.

Ολοι οι κανονικοί άνθρωποι δημιούργησαν ένα κοινωνικό μέτωπο και έδωσαν εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, οι απανωτές κρίσεις στα εθνικά θέματα και στο μέτωπο της πανδημίας στάθηκαν εμπόδιο στην άμεση υλοποίηση όσων είχε σχεδιάσει η σημερινή κυβέρνηση.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το αίτημα της κοινωνίας προς τον κ. Μητσοτάκη δεν εξακολουθεί να είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Μπορεί σε αυτήν τη φάση να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτό που προέχει είναι η διαχείριση των κρίσεων, ωστόσο εκείνο που θα κρίνει στο τέλος της διαδρομής τούτη την κυβέρνηση είναι αν πέτυχε ή όχι να επαναφέρει τη χώρα στον δρόμο της λογικής σε όλα τα επίπεδα.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στάθηκε αφορμή για να επικαιροποιηθεί το αίτημα των πολιτών. Οι ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ότι δεν έχουν διδαχθεί απολύτως τίποτα από την ήττα. Φάνηκε ότι δεν κατάλαβαν γιατί ο κόσμος τούς αποδοκίμασε.

Μάλιστα, υπάρχει και ο Πολάκης, η πολιτική βιτρίνα του Τσίπρα, που αποκαλύπτει αυτό που συζητούν μεταξύ τους. Οτι η επόμενη φορά θα είναι ΑΛΛΙΩΣ. Με απλά λόγια, ότι θα έρθουν με διάθεση ρεβανσισμού, για να εκδικηθούν όλους εμάς. Τους πολλούς, τους κανονικούς, μα κυρίως όσους δεν τους αποθεώνουν.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να μην ξεχνά ποια ήταν η εντολή που πήρε τον Ιούλη του 2019.