Υποθέτω ότι τη θυμάστε εκείνη την εισαγγελέα του Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, που πήγαινε διακοπές στο Μονακό, στο Βερολίνο και ταξίδευε μέχρι την Ιαπωνία, με τον λιμενικό Χριστοφορίδη. Εχει μείνει αξέχαστη. Με αφορμή όσα διαδραματίζονται στον χώρο της Δικαιοσύνης, ανέκυψε ένα τεράστιο θέμα, που σχετίζεται (και πάλι) με την ελεγχόμενη πλέον εισαγγελέα Τζίβα. Οπως θα έχετε διαβάσει, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής έχει προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις για όσα έλαβαν χώρα παρασκηνιακά στην υπόθεση Novartis. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο πανίσχυρος «Ρασπούτιν», το όνομα του οποίου, όπως λέει, γνωρίζει και του το είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επισημαίνοντας: «Στον βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον “αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου” και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το “υπάκουο παιδί της”), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει τη δυνατότητα να διορίζει “παιδιά και νύφες” ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης, “ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου”».

Ο κ. Αγγελής αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι υπήρξε «υπάκουο μέχρι παρεξηγήσεως παιδί» της απερχόμενης εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Αραγε, τι εννοεί ο ποιητής, εν προκειμένω ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου; Το ψάξαμε και από το ψάξιμο προέκυψε ακόμη ένα θέμα, που εκθέτει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το θέμα σχετιζόταν με το εν εξελίξει Πειθαρχικό της εισαγγελέως Τζίβα, που είχε παραγγείλει η εποπτεύουσα τους δικαστές και εισαγγελείς αρεοπαγίτης Μαρία Γαλάνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν έγινε αντιληπτή από την κυρία Δημητρίου η συγκεκριμένη εξέλιξη, αυτομάτως παρήγγειλε παράλληλο έλεγχο, τον οποίο ανέθεσε στον αντεισαγγελέα Αγγελή. Προφανώς τότε ήταν η περίοδος που η κυρία Δημητρίου διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τον αντεισαγγελέα, που σήμερα προβαίνει σε σειρά καταγγελιών. Η διαδικασία ήταν express, αφού σε ελάχιστο χρόνο υπήρξε αρχειοθέτηση της πειθαρχικής έρευνας.

Ωστόσο, ο κ. Αγγελής, έχοντας προφανώς φόρτο εργασίας, ξέχασε να ελέγξει τη σημαντικότερη πτυχή της καταγγελίας που αφορούσε την εισαγγελέα Τζίβα και σχετιζόταν με το ταξίδι που πραγματοποίησε από κοινού με τον λιμενικό (και ανακριτικό υπάλληλο στην υπόθεση του «Noor 1») Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Ετσι, η διαδικασία fast track της κυρίας Δημητρίου πήγε στράφι, εκθέτοντας τόσο την ίδια όσο και το πρώην μέχρι παρεξηγήσεως «αγαπημένο παιδί» της.

Το γεγονός ότι ο κ. Αγγελής στη δική του έρευνα ξεχνάει να συμπεριλάβει το σημαντικότερο στοιχείο δίνει τη δυνατότητα στην κυρία Γαλάνη να συνεχίσει κανονικά το Πειθαρχικό εναντίον της Τζίβα. Η κυρία Δημητρίου, που προφανώς και δεν περίμενε την εξέλιξη με τον κύριο Αγγελή, βρίσκεται πολλαπλώς εκτεθειμένη, αφού επί της ουσίας εμφανίζεται να επιδιώκει την προστασία της εισαγγελέως που χειρίστηκε (όπως χειρίστηκε) την υπόθεση του «Noor 1». Μόλις γίνεται αυτό, η κυρία Δημητρίου, κατανοώντας τον κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια και την κυρία Τζίβα, ενημερώνει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ο οποίος με τη σειρά του παρήγγειλε Πειθαρχικό για την κυρία Γαλάνη. Δυστυχώς για την απερχόμενη εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, προέκυψαν οι εκλογές και το θέμα βρίσκεται στον αέρα, με την ίδια να είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχει και ο κ. Αγγελής, που ήδη έχει αρχίσει να μιλάει. Μπροστά σε αυτή την άθλια πραγματικότητα οποιαδήποτε κυβέρνηση (δημοκρατικά εκλεγμένη) δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη. Είναι υποχρεωμένη να αναδείξει και ταυτόχρονα να τελειώσει τις άθλιες πρακτικές που ευδοκίμησαν στη Δικαιοσύνη επί ΣΥΡΙΖΑ.