Την τιμητική τους είχαν το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με προσκεκλημένο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη (Μίμη) Παπαγγελόπουλο τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ », αλλά κι εγώ προσωπικά.

Προφανώς ενοχλημένος από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο γνωστός στο ευρύ κοινό και ως «κυρΜίμης», με γλώσσα που παραπέμπει όχι στο αγαπημένο του Δουργούτι (σ.σ.: εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε), αλλά στην παλιά Τρούμπα, ξεφυλλίζοντας τα σκονάκια του, προσπάθησε να με φοβίσει ή να μου στείλει «γράμμα». Ευπρόσδεκτα και τα δύο.

Ωστόσο, αν δεν είχε καταλάβει όλο αυτό το διάστημα που συνομιλούσε μαζί μου περί τίνος επρόκειτο, θα ήταν ωφέλιμο για τον ίδιο να ρωτούσε τον κολλητό του φίλο, Πάνο Καμμένο, που επίσης λογάριασε τόσο επιπόλαια, όταν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ξεκίνησαν τον κύκλο των αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων που αφορούσαν τον πρώην συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος, με ύφος εισαγγελέα και μιλώντας για τον «Κουρτάκη», επεδίωξε να ξεφύγει από την ουσία, πετώντας την μπάλα στην κερκίδα, επενδύοντας προφανώς στην ασθενή μνήμη τόσο των δημοσιογράφων όσο και των πολιτών. Ομως, ο θαρραλέος «κυρΜίμης» δεν έδωσε απάντηση για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Δεν μας είπε γιατί έκρινε σκόπιμο να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που ο ίδιος είχε ψηφίσει σχετικά με τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων στοιχείων, στην περίπτωση που αυτά αποτελούσαν αποδεικτικά στοιχεία για τη Δικαιοσύνη. Ούτε μας είπε γιατί τον φόβισε η δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη. Προτίμησε να δώσει μια απάντηση που ούτε και ο ίδιος στην ουσία την καταλάβαινε.

Προσωπικά, έχω απάντηση, και όχι μία, αλλά πολύ περισσότερες, γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος δυσκολεύεται να διατυπώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και ευελπιστώ, όταν θα έρθει η ώρα, να τις μάθουν και αυτοί που πρέπει. Για παράδειγμα, έχω απάντηση γιατί ο «κυρ-Μίμης» αποθέωνε τον σημερινό αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Αγγελή. Και έχω και κείμενα που δημοσιεύτηκαν σε τούτες εδώ τις στήλες, με τις υποθέσεις που χειριζόταν ο ως άνω εισαγγελικός λειτουργός. Οπως εσχάτως ανασύρω από τη μνήμη μου, αλλά κυρίως από το αρχείο μου, μια σειρά από υποθέσεις για τις οποίες ενδιαφέρθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και εντελώς τυχαία χειρίστηκε ο κ. Αγγελής. Εχω στοιχεία που προκύπτουν από δημοσιεύματα της εφημερίδας του κολλητού του, Ιωάννη Φιλιππάκη, για τις άριστες σχέσεις που διατηρούσε με την εισαγγελέα για το «Noor 1», κυρία Ειρήνη Τζίβα.
Επίσης, διαθέτω συγκεκριμένα έγγραφα που καταδεικνύουν την αμεσότητα με την οποία λειτουργούσε το γραφείο Παπαγγελόπουλου, είτε όταν κατέφθαναν σε αυτό ανώνυμες επιστολές είτε όταν έστελναν καταγγελίες εκδότες, που τα βράδια έκαναν παρέα με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Και μία σύμπτωση: Ολες οι υποθέσεις που προωθούνταν από το γραφείο Παπαγγελόπουλου σχετίζονταν με πρόσωπα που είχαν εναντιωθεί στην πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στη συνέντευξή του ο δήθεν ατρόμητος «κυρ-Μίμης» ξέχασε επίσης να πει ότι επί αρκετό καιρό προσπαθεί, μέσω τρίτων, να εντοπίσει τι έχω μαζί του. Και αυτό γιατί προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι, εκτός από τα λιβανιστήρια, στην Ελλάδα λειτουργούν και κανονικά Μέσα Ενημέρωσης, που δεν έκλεισαν, όπως επεδίωκαν οι Τσιπροκαμμένοι. Ας μη χάνει χρόνο, τώρα που έχει πολύ πιο σημαντικά θέματα να διαχειριστεί.
Δεν έχω απολύτως ΤΙΠΟΤΑ μαζί του.
Ωστόσο, θα εκτιμούσα αν ο δήθεν θαρραλέος κ. Παπαγγελόπουλος είχε το σθένος όλο αυτό το διάστημα που τηλεφωνεί δεξιά κι αριστερά να σηκώσει το τηλέφωνο και να με ρωτήσει ευθέως γιατί τον «αποκαλύπτω».
Οπως έκανε, άλλωστε, κατά το πρόσφατο παρελθόν, όταν προφανώς με θεωρούσε χρήσιμο για να κάνει πιο εύκολη την (πολιτική) δουλειά του. Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Αλλωστε, δεν φοβήθηκα την εποχή που είχε τη δυνατότητα να τηλεφωνεί σε εισαγγελείς για να με κρατήσουν, έστω για ένα βράδυ, παρέα με τον Τζένο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Δεν τον φοβήθηκα όταν γνώριζα ότι ανεχόταν να ακούει υπουργούς να του ζητούν να πάρει τηλέφωνο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να με συλλάβει, παρόντος μάλιστα του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν φοβήθηκα όταν έμαθα από τη φιλική «Δημοκρατία» για τους αγαπημένους του «μαθητές» στη Δικαιοσύνη. Δεν φοβήθηκα όταν κατάλαβα τον αδίστακτο χαρακτήρα του. Επειδή, δυστυχώς, τον γνώρισα τον κ. Παπαγγελόπουλο, όπου και όταν μου δοθεί η ευκαιρία, με ευπρέπεια και με στοιχεία και σεβόμενος το τεκμήριο της αθωότητάς του, κάτι που δεν σεβάστηκε η κυβέρνησή του, θα συμβάλω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, προκειμένου να μάθει και η ελληνική κοινωνία ποιος πραγματικά είναι αυτός που με περισσή ευκολία επιδιώκει να απαξιώσει τον «Κουρτάκη» ή τον όποιο «Κουρτάκη» αποτολμά να ακουμπήσει το «εικονοστάσι της Δικαιοσύνης», που ακούει στο ονοματεπώνυμο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία να μιλήσω για τις πραγματικές «σκευωρίες» και τους αυθεντικούς «σκευωρούς».

Να αναφερθώ στα «συνεργεία» των δικηγόρων που πουλούσαν προστασία σε επιχειρηματίες, έχοντας τις πλάτες εν ενεργεία υπουργών. Θεωρώ ότι θα μου δοθεί η δυνατότητα να καταθέσω στοιχεία για το πώς στήνονταν πειθαρχικά κατά εισαγγελέων, πώς ανασύρονταν από το αρχείο υποθέσεις, πώς στήνονταν δημοσιεύματα για να πιεστούν δικαστές και εισαγγελείς και άλλα πολλά. Α, και κάτι τελευταίο, που ίσως να αποτελεί λεπτομέρεια, αλλά για μένα έχει ξεχωριστή αξία. Από το 2016 έχω φροντίσει να συγκεντρώσω στοιχεία που, δυστυχώς, διαψεύδουν πολλούς από τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος το βράδυ της Δευτέρας. Με στοιχεία, χωρίς εμπάθεια και εμμονή. Αλλωστε, όπως και ο ίδιος συνηθίζει να λέει, στο τέλος σημασία έχουν οι αποδείξεις, που παίζουν και τον βασικό ρόλο την ώρα της ετυμηγορίας των δικαστών.

Υ.Γ.: Η εποχή που ο κύριος Παπαγγελόπουλος άλλαζε ζωές ανθρώπων με απλές ή αποχρώσες ενδείξεις ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είναι εν δυνάμει κατηγορούμενος. Είναι ένας πρωτόγνωρος ρόλος. Ωστόσο, στις δυτικές Δημοκρατίες, εκτός από τους κατήγορους, υπάρχουν οι ελεγχόμενοι, οι υπόδικοι, οι κατηγορούμενοι και οι καταδικασθέντες. Ας συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα και ας επιδείξει σεβασμό ακόμα και στον «ΚΟΥΡΤΑΚΗ», που καταλαβαίνω ότι δεν του αρέσει όσο οι «συνεργάτες» του, Φιλιππάκης και Παπαδάκου.