Στα όρια της πολιτικής γραφικότητας κινείται ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, ο ωραίος. Πρόκειται για τον τέως δικαστικό που από τύχη βρέθηκε στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Και επειδή διαχρονικά πίστευε ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον όμορφο εαυτό του, πριν καλά-καλά καθίσει στην υπουργική καρέκλα, ξεφτιλίστηκε και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο.

Στους έξι μήνες, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι τα κορίτσια που έχει προσλάβει στο γραφείο του. Τίποτα, μα τίποτα παραπάνω. Μάλιστα, ο ανύπαρκτος πολιτικά υφυπουργός δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να αποχωρήσει από τον θώκο του, μιας και δεν κάνει απολύτως τίποτα. Για να καταλάβετε πόσο τελειωμένος είναι, εκτός όλων των άλλων, αρνητική άποψη για τον άνδρα έχει μεταξύ των άλλων και ο πρωθυπουργός.

Σε δύο συσκέψεις όπου έδωσε το «παρών» ο Κράνης, ο Μητσοτάκης αποκόμισε την εντύπωση περί ενός αλαζόνα, που πιστεύει ότι κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του ανθρώπου που τον επέλεξε. Μιλάμε για την απόλυτη κατάντια ενός ανύπαρκτου (δήθεν) πολιτικού, που δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν ασχολείται κανείς σοβαρά μαζί του.