Τα όσα εχει εκστομίσει τα τελευταία χρόνια ο Παύλος Πολάκης, εναντίον του πρωθυπουργού, πλειάδας στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, δικαστικών λειτουργών, ξεπερνούν κατα πολύ τα όρια που επιτρέπει η πολιτική κριτική.

Ο πολιτικός καθρέπτης του Αλέξη Τσίπρα, με συνέπεια επιδιώκει να γεμίσει με λάσπη, όποιον τολμά να αμφισβητήσει, το πολιτικό μεγαλείο του τέως πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει τις σφοδρές προσωπικές επιθέσεις, έχοντας αναδείξει εαυτόν ως κανονικό δολοφόνο «ανθρωπίνων χαρακτήρων». Είναι ένας αλλοπρόσαλλος τύπος, που νομίζει οτι με τους πολιτικούς τραμπουκισμούς θα καταφέρει να επιβάλει την άποψή του.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν εχει κρύψει και τα σχέδια του, πολλά εκ των οποίων θέτουν σε αμφισβήτηση, την θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος, που δεν είναι άλλη από εκείνη της διάκρισης των εξουσιών. Προσφάτως εξέφρασε την ανάγκη, την επόμενη φορά που θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, να προσλάβει χιλιάδες δικαστές και εισαγγελείς προφανώς για να ελέγξει την δικαιοσύνη.

Έχει πει και πολλά ακόμη. Αυτόν τον πολιτικό, έκρινε σκόπιμο να ευχαριστήσει χθες ο υπουργός Υγείας Βασιλης Κικίλιας.

Προφανώς και έκανε τεράστιο λάθος, κάτι που θα το καταλάβει με την πρώτη ευκαιρία. Γιατί εκείνο που προφανώς δεν γνωρίζουν οσοι συμβούλεψαν τον κ. Κικίλια, όσοι του εισηγήθηκαν να ευχαριστήσει δημόσια έναν πολιτικό τραμπούκο, είναι ότι ο Πολάκης, δεν πιάνεται ούτε φιλος, ούτε καταλαβαίνει από κινήσεις πολιτικής αβροφροσύνης. Και είναι λογικό, αφού αν δεχθεί τον πολιτικό πολιτισμό, αυτομάτως παύει να εχει λόγο ύπαρξης.

Η γκάφα του Κικίλια, που εκτός των άλλων εχει ενοχλήσει (οπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες) προσωπικά και τον πρωθυπουργό, έχει πλέον καταγράφει στα αρνητικά του υπουργού.

Ενδιαφέρει.: Εκτιμώ οτι ο πρωθυπουργός που άκουσε τον υπουργό του να ευχαριστήσει τον διαχρονικό υβριστή του ίδιου και της συζύγου του, δεν αισθάνθηκε και τόσο βολικά

Υ.Γ.: Στην πολιτική εκτός από επικοινωνία και τριαντάφυλλα, υπάρχει και η ουσία. Εν προκειμένου, ο Πολακης, είναι κατα κοινή παραδοχή, ενα πολιτικό σκουπίδι.