Μπορεί το ονοματεπώνυμο «Νάσος Κτωρίδης» να μη λέει πολλά στο ευρύ κοινό. Ίσως και τίποτα. Απεναντίας, μαθαίνω, και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή, ότι και μόνο το άκουσμα του ονόματος προκαλεί, εκτός από αναμνήσεις, και διάφορα άλλα στον τέως υπουργό Διαστημικής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Quantum Cable, εταιρείας που ανέλαβε την πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών το οποίο θα συνδέσει την Κύπρο με το Ισραήλ, την Κρήτη και την Αττική και θα επεκτείνεται σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Την εποχή εκείνη, υπουργός αρμόδιος, εκτός από το Διάστημα, και για τις οπτικές ίνες ήταν ο στενός συνεργάτης του Τσίπρα, συμμαθητής του Πετσίτη και φίλος του δικηγόρου των offshore Αρτέμη Αρτεμίου, Νίκος Παππάς.

Στο πλαίσιο των διαφόρων επαφών που είχε ο καθ’ όλα σοβαρός κ. Κτωρίδης, συνάντησε και τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο για τις ίνες.

Δυστυχώς, δεν έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη του θέματος. Εκείνο που παρακολουθώ, και μάλιστα με ζωηρό ενδιαφέρον, είναι κάτι φήμες για κάτι 30 εκατ. ευρώ που αγνοούνται κάπου στον ωκεανό μαζί με τις ίνες.