Κάθε λέξη του αποψινού διαγγέλματος Μητσοτάκη περιείχε ξεχωριστό νόημα. Κάθε φράση οδηγούσε την σκέψη εκεί που όλοι στοχεύουμε. Στο τέλος απ'αυτήν την πρωτόγνωρη περιπέτεια.

Με καθαρό πολιτικό λόγο και μιλώντας όπως κάθε φορά την γλώσσα της αλήθειας ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, ζητώντας το αυτονόητο. Την επίδειξη της προσωπικής ευθύνης. Απόψε είδαμε έναν ηγέτη που εκτός από την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνεται την κόπωση ενός ολοκλήρου λαού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να μιλήσει στον κάθε πολιτη, στον ελεύθερο επαγγελματία, τον γιατρό, τον άνεργο, τον μαθητή, τον γονιό. Αν κάποιος προσεκτικά ακούσει το μήνυμα του πρωθυπουργό, θα νόμιζε ότι τον αφορούσε προσωπικά. Απλός και κατανοητός λόγος, βουτηγμένος στον ρεαλισμό και τα πραγματικά γεγονότα. Και απόλυτη ταύτιση του ηγέτη με τους πολίτες που βιώνουν την πρωτόγνωρη πανδημία.

Το σημαντικό από το διάγγελμα Μητσοτάκη που δείχνει την στάση εθνικής ευθύνης που διακατέχει τον συγκεκριμένο πολιτικό άνδρα, εμπεριέχεται στο σημείο του διαγγέλματος, ότι πάνω και πέρα από τους αριθμούς βρίσκεται η υγεία του λαού. Θετικός λόγος γεμάτος προσδοκία σε μια χρονική στιγμή που όλοι μας, θελουμε και πρέπει να ατενίσουνε το μέλλον με αισιοδοξία. Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός μας άνοιξε παράθυρο στο μέλλον. Μας έδειξε το δρόμο και προσδιόρισε και τον χρόνο. Αυτό που οφείλει να κάνει ένας υπεύθυνος ηγέτης. Σ‘ αυτή τη φάση η ευθύνη - και μάλιστα όλων μας- είναι αυτή που καθορίζει το πως θα οδηγηθούμε στην επόμενη μέρα. Και σ’ αυτήν την χρονική στιγμή δύο επιλογές δεν χωρούν: Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα.