Οι ανακοινώσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ εναντίον της κυβέρνησης από τη μια και τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Δημοκρατία» του Ιωάννη Φιλιππάκη από την άλλη (στενού φίλου του Δημήτρη Μελισσανίδη και συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη στο Open), έρχονται να επιβεβαιώσουν έναν άγραφο νόμο που ισχύει (πάντα) την πολιτική.

Ότι κανένας πρωθυπουργός και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τα έχει με όλους καλά.
Η αλήθεια είναι ότι από τον Ιούλιο του 2019 στο (νέο) Μέγαρο Μαξίμου, οι περισσότεροι εκ των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν υπέρμαχοι της λογικής του με «όλους καλά». Μια συνταγή που έχει δοκιμαστεί από τους περισσότερους, έχοντας ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα στο πέρασμα του χρόνου.

Αποτελεί κοινό μυστικό λοιπόν ότι στενοί συνεργάτες του σημερινού πρωθυπουργού συνομιλούσαν ακόμη και πριν από τις εκλογές τόσο με ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη, όσο και το Δημήτρη Μελισσανίδη. Και πίστευαν μάλιστα (το έλεγαν και στον πρόεδρο Κυριάκο) ότι άρχισαν να οικοδομούν γερές συμμαχίες με τους «εχθρούς».
Προφανώς και είχαν ξεχάσει το άκρως υποτιμητικό περιεχόμενο προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη της συνέντευξης Σαββίδη στο prototheme.gr και στον σημερινό βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλο. Σ εκείνη την συνέντευξη ο ομογενής επιχειρηματίας, αφού είχε εκτιμήσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει ο σημερινός πρωθυπουργός, είχε παρομοιάσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Πούτιν.
Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι φίλοι του (Δημοκρατία κ.α.) σε μια δύσκολη συγκυρία για τη Ν.Δ., είχαν προσδεθεί στο άρμα του Τσίπρα, ακολουθώντας κοινή γραμμή με τον Μίμη Παπαγγελόπουλο.

Μάλιστα κάποιοι θυμούνται και μια σύντομη συνομιλία του εκδότη της «Δημοκρατίας» και φίλου του Μελισσανίδη στο Lobby κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας με την Μαρέβα Μητσοτάκη. Προφανώς όλα αυτά ανήκουν στο κακό παρελθόν αν κρίνουμε από τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες.
Στο δόγμα με «όλους μαζί», ξεχάστηκαν ΟΛΑ. Φυσικά τώρα που η κυβέρνηση δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα, τόσο οι φίλοι του Ιβάν Σαββίδη (βλ. ανακοίνωση οπαδών του ΠΑΟΚ), όσο και οι φίλοι του Δημήτρη Μελισσανίδη (βλ. εφημερίδα Δημοκρατία και site που έχουν ως μοναδικό χορηγό τον ΟΠΑΠ), «χτυπούν» σε προσωπικό επίπεδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φυσικά οι υπέρμαχοι του δόγματος, θα επιμείνουν, αδιαφορώντας αν θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εγκλωβισμό τον πρωθυπουργό.
Ωστόσο πριν μπουν στο γραφείο του Μητσοτάκη, ας έχουν κατά νου, ότι στους Μελισσανίδη – Σαββίδη, στηρίχθηκε τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.
Δυστυχώς και για τους νυν και για τους τέως συνομιλητές των «Ιβανοτιγρηδων» στην Ελλάδα υπάρχει μια ανθεκτική επιχειρηματική ελίτ, που στο τέλος (ευτυχώς) αντιστέκεται στους πειραματισμούς και τα περίεργα φλερταρίσματα των κυβερνώντων.

Ο Μητσοτάκης δεν χρειάζεται κανένα υποβολέα. Έχει όλη την εικόνα και μπορεί να πάρει αποφάσεις. Άλλωστε, έχει συνειδητοποιήσει ότι μέχρι σήμερα απλώς τον παραμύθιαζαν για τις προθέσεις των Μελισσανοσαββίδηδων.

! Ο ΟΠΑΠ είναι ο Οργανισμός με την μεγαλύτερη διασπορά διαφήμισης στην χώρα. Αν κανείς κοιτάξει τα Μέσα Ενημέρωσης που εκτοξεύουν τόνους λάσπης εναντίον του Μητσοτάκη και της οικογένειας του θα καταλάβει πολλά.

! Ένα από τα πρόσωπα που μπαινοβγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ο Οδυσσέας Χριστοφόρου. Ο άνθρωπος που διανέμει για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, διαφήμιση στα Μέσα που ξεφτιλίζουν με συνέπεια τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Αληθεύει ότι ένας από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους (κάποιοι λένε ο μεγαλύτερος) της «Δημοκρατίας» του Φιλιππάκη, είναι ο ΟΠΑΠ των Τσέχων;