Στα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται ένας «εμφύλιος» ανάμεσα στον επικοινωνιολόγο Γιάννη Λούλη και τους κομματικούς συμβούλους του προέδρου Αλέξη.

Και δεν μιλάμε για απλές αντιπαραθέσεις, αλλά για διαφωνίες που καθορίζουν την κεντρική στρατηγική που θα ακολουθήσει (τελικά) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως προκύπτει από την εξέλιξη των πραγμάτων, μάλλον η τάση που φαίνεται να επικρατεί είναι εκείνη που εκπροσωπείται από τον μπαρμπα-Θανάση τον Καρτερό.

Έναν παλιομοδίτη αριστερό, που νομίζει ότι οι αμπελοφιλοσοφίες που γράφει στην τελευταία σελίδα της «Αυγής» των 700 αναγνωστών καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη, γιατί για αυτές της Ελλάδας δεν μπαίνει καν στη συζήτηση κανείς.

Οι Καρτεροί της Κουμουνδούρου έχουν πείσει τον Τσίπρα ότι η μόνη διέξοδος για να μπορέσει να αναχαιτίσει την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη είναι να αρχίσει να τον «βαράει» σε προσωπικό, οικογενειακό και ηθικό επίπεδο. Αυτό δηλαδή που κάνει ο Καρτερός εδώ και καιρό δημοσιογραφικά.

Μάλιστα, τον έχει πείσει ότι πλέον δεν έχει να κερδίσει κάτι περισσότερο από το Κέντρο. Απεναντίας, όσο δεν χτυπά στο ψαχνό τον Κυριάκο, χάνει κιόλας. Η υιοθέτηση της «γραμμής» Καρτερού οδηγεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ τον Λούλη, που διαφωνεί σε όλα τα σημεία με τη συγκεκριμένη προσέγγιση.