-Και το θέμα της διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Κρήτης βρέθηκε, μεταξύ των άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με διάφορους παράγοντες των Αθηνών. Ενα εκ των προσώπων που φαίνεται να έθιξε το θέμα στον κ.κ. Βαρθολομαίο λέγεται ότι προέρχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η εντολή του Φαναρίου προς τη Σύνοδο της Κρήτης είναι κάτι περισσότερο από σαφής: «Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου πρέπει να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες και να έχει εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος».

-Για να ξέρετε, ο πιο «σκληρός» υποστηρικτής του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη είναι ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος είναι και από τους λίγους που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν κόσμο για να οδηγηθεί στην κάλπη.

-Αποστάσεις (όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο) από το ενδιαφέρον Παπαμιμίκου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης κρατά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Προφανώς κατάλαβε ότι δεν έχει κανέναν, μα κανέναν λόγο να «περάσει» απέναντί του τόσο τους νυν όσο και τους επίδοξους βουλευτές της πόλης. Πέραν τούτου, ο Τζίτζι δεν θέλει να ταυτιστεί και με τον αναχωρητή Ιβάν.