Όταν η στήλη αποκάλυπτε το σενάριο του Μαργαρίτη Σχοινά στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, οι περισσότεροι γελούσαν και οι υπόλοιποι συνέχιζαν να πετούν χαρταετό. Εσχάτως έχουν πυκνώσει οι «αποκαλύψεις» που σχετίζονται με τον Έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την προοπτική να διαδραματίσει κατά το προσεχές διάστημα πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα.

Τελευταία, στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μπει και ο Προκόπης (Πάκης) Παυλόπουλος, που μαζί με τον Μίμη τον Παπαγγελόπουλο ζουν και αναπνέουν να δουν κυβέρνηση χωρίς τον Κυριάκο πρωθυπουργό. Και επειδή έχουν αντιληφθεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν προτίθενται να παραδώσουν τη χώρα σε μια αντίστοιχη παιδική χαρά με αυτή που κυβέρνησε την Ελλάδα από το ’15 μέχρι το ’19, άρχισαν να επενδύουν ακόμα και στον Σχοινά, τον οποίο, όπως μαθαίνω, «πουσάρει» σκληρά η γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Βλέπετε, η σύζυγος του Μαργαρίτη είναι Ισπανίδα, ονομάζεται Μερθέδες Αλβαργονθάλεθ και εργάζεται στη Γραμματεία της Κ.Ο. του ΕΛΚ και του προέδρου της, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Συνέδριο στις αρχές Μαΐου

Μαθαίνω ότι αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η διεξαγωγή του Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ., που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήδη έχει αρχίσει να ζεσταίνει τις κομματικές μηχανές, όχι μόνο δεν ανέβαλε επ’ αόριστον την κορυφαία κομματική εκδήλωση, αλλά, απεναντίας, ρίχνει μεγάλο βάρος σε αυτήν, με δεδομένες τις πολιτικές εξελίξεις.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για το Τακτικό Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, το χρονικό διάστημα που επελέγη για να διεξαχθεί εκ των πραγμάτων προσδίδει στην κομματική εκδήλωση και προεκλογικό χαρακτήρα.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου έχει οριστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ εκ της ιδιότητάς τους ενεργό ρόλο στην οργάνωση και στα προσυνέδρια έχουν ο γραμματέας της Ν.Δ., Παύλος Μαρινάκης, ο διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, και ο επικεφαλής του Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 5 Φεβρουαρίου 2022.