Αν και αρχικώς υπήρχε η σκέψη οι αλλαγές στις Γενικές Γραµµατείες και στους επικεφαλής των Οργανισµών να γίνουν µέχρι τα µέσα Σεπτεµβρίου, τελικώς επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, µε τον πρόεδρο Μητσοτάκη να δίνει εντολή για άµεση αναδόµηση.

Από τις πληροφορίες που φτάνουν στ’ αυτιά µου ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν τον κρατικό µηχανισµό. Οπως πληροφορούµαι, ο Γιάννης Μπρατάκος , που είναι από τους λίγους που συνδυάζουν την τεχνοκρατική άποψη µε την πολιτική κρίση, έχει µαζέψει τα πρώτα βιογραφικά, έχοντας κατά νου την οδηγία του πρωθυπουργού περί αξιοκρατικών (και µε βάση τα προσόντα) επιλογών.

Πάντως, καθοριστικό ρόλο στις τοποθετήσεις των γενικών γραµµατέων και των προέδρων των Οργανισµών θα έχουν και οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Ακης Σκέρτσος, που πρέπει να σας πω ότι συνεργάζονται περισσότερο από άψογα. Και επειδή µιλάµε για πολλά πρόσωπα, από την όλη διαδικασία (των προτάσεων εννοώ) δεν θα µπορούσαν να λείψουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, οι οποίοι γνωρίζουν όσο λίγοι τα πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αξιοποίηση.

Σε σχέση τώρα µε τον χρόνο των αλλαγών, προσδιορίζεται στο προσεχές εικοσαήµερο.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 1/7